Kamen temeljac u Slobodnoj zoni

Izgradnja novog proizvodnog objekta u Slobodnoj carinskoj zoni, koji bi trebalo da otvori oko 50 novih radnih mesta u Novom Sadu, počela je danas.

Izgradnja novog proizvodnog objekta u Slobodnoj carinskoj zoni, koji bi trebalo da otvori oko 50 novih radnih mesta u Novom Sadu, počela je danas. Prostor površine oko 4000 kvadratnih metar biće  namenjen za proizvodne i poslovne delatnosti u okviru čega će se nalaziti i poseban inkubator za kompanije koje posluju u sektoru informacionih tehnologija. Direktor "Slobodne carinske zone" Srđan Egić navodi da ovaj prostor može privući do 20 kompanija i da već postoji interesovanje investitora.

"Trećinu prostora po povoljim partnerskim ugovorima smo već namenili za proizvodnju. A, u narednom periodu ćemo popuniti ostatak prostora u proizvodnom delu i u IT inkubatoru. Očekujemo da će se odjekat završiti u rekordnom roku od dva i po meseca.", kaže Egić.
Projekat vredan oko 110 miliona dinara realizuje AD "Slobodna carinska zona Novi Sad", a vođen je idejom da među investitorima vlada mnogo veće interesovanje za gotove proizvodne objekte, usled komplikovaih administrativnih procedura za izgradnju.

Kamen temeljac na objekat položili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Igor Pavličić. Pajtić ističe ulaganje u informacione tehnologije kao strateško opredeljenje vlade. "Naročiti značaj IT inkubatora jeste u tome što je naše strateško opredeljenje da jačamo tu vrstu privrede. Oko 1500 inženjera koji se bave informacionim tehnologijama zaposleno je samo preko Univerziteta, odnosno preduzeća koje je naš Univerzitet zajedno sa pokrajinom ogranizovao na teritoriji Novog Sada i Vojvodine", navodi Pajtić.

Realizaciju ovog projekta podržali su Vlada Srbije, Vlada Vojvodne i Grad Novi Sad administrativnim i poreskim olakšicama.

  • Jovica

    21.08.2011 23:06
    Kako su ulickani i sređeni a i nasmejani, doveli su cak i manekenke malo i lepotu da pokažu..ako su i to aktivistkinje DS-a onda lepo..
    A što se tiče samog objekta, bolje da su pokrpili rupe po ulicama i bulevarima, bolje da su uradili kanalizaciju, puteve i ulice po Veterniku, Sajlovu , Kamenici, ljudi žive kao u 15 veku..
    Smešno su krenuli sa kampanjom..toliko imaju minusa kod građana Novog Sada, sad su se setili pred izbore da nešto kao rade a tri godine lopovlluka misle da će sa ovim da zamažu oči građanima...
  • 19.08.2011 21:39
    Los marketing. Ali je mnogo bolji od fotografisanja na Novom Naselju ispred takozvanog PARKA Bistrica koji inace NIJE park.
  • pawlle

    19.08.2011 18:08
    50 stranackih kolega !!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti