Konkurs za prekograničnu saradnju s Hrvatskom

U okviru ostvarivanja Programa prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, EU će izdvojiti oko 5,3 miliona evra za više različitih projekata koji će znatno da pomognu jačanju naše privrede, poboljšanju infrastrukture i zapošljavanju, izjavio je direktor vojvođanskog Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov.

U okviru ostvarivanja Programa prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, EU će izdvojiti oko 5,3 miliona evra za više različitih projekata koji će znatno da pomognu jačanju naše privrede, poboljšanju infrastrukture i zapošljavanju, izjavio je direktor vojvođanskog Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov.

Na novi konkurs EU za dobijanje tih značajnih finansijskih sredstava, koji je otvoren do 15. novembra, lokalne samouprave u pokrajini moći će da prijave svoje predloge, a potpisivanje sporazuma o odobrenim projektima očekuje se sredinom iduće godine, rekao je Novikov. On je precizirao da će, u tom novom programu, moći da budu predloženi projekti jačanja privrednih i infrastrukturnih resursa, modernizovanja lokalne putne mreže, iskorišćenja pogodnosti koje u turističkom i drugim oblastima pruža Dunav, kao i oni koji se odnose na čišćenje kanalske mreže i deponija smeća.

Vojvođanske opštine, u dogovoru sa onima s druge strane državne granice, mogu da ponude i mini projekte koje bi ostvarivala kulturno-umetnička društva ili sportske i druge organizacije, rekao je on i napomenuo da vrednost pojedinačnih projekata može da bude od 50.000 do 300.000 evra, a biće ostvareni u periodu od šest meseci do dve godine. Prema pravilima konkursa, lokalne samouprave imaju obavezu da ulože 15 odsto ukupne vrednosti odobrenog projekta, a ostalo je bespovratna pomoć EU. Po osnovu tog novog konkursa Srbiji je namenjeno ukupno 3,3 miliona evra, a Hrvatska će dobiti oko dva miliona evra.

  • ЛАЛА

    24.08.2011 10:00
    ЛЕПИ НАШ НОВИКОВ
    Како је леп.нашминкан и насмејан овај наш представник за Брисел,иако онто још као незна.Слика му је канда са неког индекса тих њиних школа тамо на западу,где мораш бити налицкан.
  • Msi

    23.08.2011 14:48
    @ MICA & gradski insajder & Đed Mrvoje & Malo vis
    ...a da se ipak prvo malo raspitate pre nego sto tako nesto izjavite!!!

    Da niko iz Novog Sada nije prosao na poslednjem pozivu sa Madjarima prosto nije tacno! Moja institucija je konkurisala kao Projekt partner na projektu i naravno prosla!
    (Application ID HUSRB/1002/212/107)
    Projekat je bio najbolji u grupi i osvojio je 92 boda.

    Rezultate poslednjeg poziva sa Madjarima niko nije mogao da zna jer su obelodanjeni tek pre dve tri nedelje sa zakasnjenjem od par meseci.

    Poziv sa Hrvatima je napokon izasao. Bilo bi jako lepo da svi koji umeju i znaju - se prihvate pisanja i na vreme predaju projekte.


  • Đed Mrvoje

    23.08.2011 11:37
    @@@
    Bravo Mico

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti