U GSP i dalje nestabilno: Prerano za vraćanje polazaka, broj odsutnih vozača varira na dnevnom nivou

Situacija u GSP-u još uvek se nije stabilizovala nakon odluke preduzeća da, usled velikog broja vozača na bolovanju, pre nešto manje od mesec dana, redukuje broj polazaka.
U GSP i dalje nestabilno: Prerano za vraćanje polazaka, broj odsutnih vozača varira na dnevnom nivou
Foto: 021.rs

Poslednje nedelje januara je 125 vozača bilo na bolovanju, što je dovelo preduzeće u situaciju da ukine gotovo 300 dnevnih polazaka na gradskim linijama.

Polasci na prigradskim linijama, prema odluci preduzeća, nisu redukovani.

Stanje još uvek nije dovoljno bolje da bi GSP vratilo redovan red vožnje. Kako za 021.rs odgovaraju na naša pitanja, broj odsutnih vozača po osnovu bolovanja se menja na dnevnom nivou.

"Kada se broj stabilizuje na projektovanom broju, potrebnom za redovnu organizaciju saobraćaja, autobusi JGSP 'Novi Sad' saobraćaće po redu vožnje koji je na snazi od 26. januara 2022. godine. O ponovnom saobraćanju autobusa po navedenom redu vožnje putnike ćemo blagovremeno obavestiti", poručuje gradski prevoznik.
 
Sudeći prema nedavnim dešavanjima u GSP, vozači koji su trenutno na raspolaganju za rad trpe veći pritisak nego inače, što ih je početkom meseca navelo da od rukovodstva preduzeća traže veće plate. Deo zaposlenih koji su članovi aktivnih sindikata u GSP bili su spremni i na štrajk ukoliko im se ne izađe u susret i ne usvoje viši koeficijenti.
 
Pregovori su nekoliko dana vođeni s predstavnicima Grada Novog Sada. Dogovor je postignut - dok se ne potpiše kolektivni ugovor koji će sadržati konkretne, uvećane koeficijente, preraspodelom novca unutar preduzeća obezbediće se novac za veće plate.
 
Na koji način se trenutno odvija gradski prevoz, koliko je polazaka po pojedinim linijama ukinuto i koliko dugo se čeka na stanicama saznajte u našoj analizi redukcije polazaka na OVOM LINKU.
  • Nenad

    18.02.2022 14:51
    Kakva svinja takva mast, kakav narod takva vlast, a i prevoz. Za stoku i ne treba bolji.
  • Dejan

    18.02.2022 08:58
    Bravo
    @Srbin
    Bravo Srbine. Svaka ti ko u Njegoša, i zato bojkot izbora jer izbora nema.
  • NS

    18.02.2022 05:36
    Sva JP i JKP treba privatizovati i plate da budu po ucinku, uvek isti ljudi na bolovanju, oni koji hoce da rade samo dobiju jos posla jer mora se i tudj nerad pokriti, gomila kancelarija stoje zakljucane jer se neki godinama ne pojavljuju na poslu, i nisu to samo sluge ovih trenutno vec i sluge onih pre njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti