Kamere na dečijim igralištima?

Novosađani bi trebalo da scene polupanih dečijih igrališta viđaju sve ređe, jer Grad planira da na terene za igru mališana postavi video-nadzor.
Novosađani bi trebalo da scene polupanih dečijih igrališta viđaju sve ređe, jer Grad planira da na terene za igru mališana postavi video-nadzor. Kako navode u Zavodu za izgradnju grada, kamere će pomoći u prevenciji vandalizma, ali i u hvatanju i kažnjavanju onih koji čine štetu.

Podaci ZIG-a kažu da u Novom Sadu ne prođe ni mesec dana od postavljanja igrališta, a ono već bude oštećeno. Kako piše Blic, dešavalo se i da stanari obližnjih zgrada brusilicom seku koševe jer im smetaju deca, kao što se dogodilo pre desetak dana na novom igralištu u Gagarinovoj ulici.

Grad je prošle godine obnovio 19 igrališta, za šta je utrošeno 19 miliona dinara.

  • SLAVICA

    26.08.2011 12:27
    UA
    I sta kad ih uhvate? No,no, to se ne sme raditi.... i pustiti ih ponovo da lupaju sledece!
  • Mama

    26.08.2011 06:47
    @Građanin & ostali
    u tom grmu, zapravo i leži zec - što niko zapravo ni ne želi da radi i interveniše - u protivnom ne bismo ni imali polupana igrališta i noćne manijake na igralištima. I to ako uopšte i stignu na red da nešto polupaju od dece koju mame i tate puštaju da divljaju i razvaljuju nove voziće i ljuljaške, dok oni vode abrove, a sve kao "čuvajući" svoju decu... Totalno nevaspitanje većine roditelja, pa onda i njihove dece stvara buduće huligane.
  • milica

    24.08.2011 20:57
    @jana
    Slazem se. U Ilariona Ruvarca su obnovili igraliste pre nedelju dana posle ni sama ne znam kog perioda, kako tako, bolje nego sto je bilo. U toj ulici ni svetiljke ulicne ne rade kako treba pa da ne govorim o mraku koji vlada na neosvetljenom igralistu. A i ceo telep bruji da je tu leglo narkomana, tako da kamere ne bi pomogle sigurno!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti