6.000 Novosađana prijavljeno za popisivače

Za kandidate popisivača prijavljeno je više od 6.000, ili skoro četiri puta više od potrebnog broja, izjavila je predsednica popisne komisije za pripremu, organizaciju i sporovođenje popisa na teritoriji Novog Sada Ana Mujan.
Za kandidate popisivača prijavljeno je više od 6.000, ili skoro četiri puta više od potrebnog broja, izjavila je predsednica popisne komisije za pripremu, organizaciju i sporovođenje popisa na teritoriji Novog Sada Ana Mujan. "Za popisivače se prijavilo 6.078 kandidata, od kojih će 1.600 biti pozvano na obuku. Nakon testa lista će se smanjiti za deset odsto", rekla je ona. 

Prijave za popisivače na području grada Novog Sada počele su da se primaju 15. avgusta na sedam punktova, tri u gradu i četiri u okolnim naseljima - Kaću, Futogu, Rumenki i Sremskoj Kamenici.

Popisivači će morati da prođu trodnevnu obuku i polažu test, a kada počne popis prva dva tri dana će raditi sa opštinskim (gradskim) instruktorima. Prijem prijava za gradske instruktore popisa je obavljen nešto ranije, a od oko 1.500 kandidata izabrano je 193 za Novi Sad i 18 za Petrovardin. 

Kandidati za popisivače treba da su državljani Srbije, da imaju bar srednju stručnu spremu, da su punoletni, imaju lep rukopis i poznaju teren, a prednost bi trebalo da dobiju nezaposleni i oni koji poznaju jezik sredine. Plata popisivača će prosečno iznositi 22.000, a instruktora 34.000 dinara.

Popis na teritoriji čitave Srbije obaviće se od 1. do 15. oktobra ove godine.
  • podbarac

    26.08.2011 08:22
    trt
    jos jedna navlakusa , opet se ide po babi i rodbini
    e ebemti ovaj rezim
  • 62

    26.08.2011 06:02
    ziveli popisivaci
    posto je popisna komisija rasporedila svoje rukovodioce i zamenike(da se ne ljute) dosao red na svoje clanove porodica, za instruktore popisa,(suprug i uza rodbina)i na kraju dosao je red i na decu, posto su mladi, lepi,...zlatno zuti, studiraju i citko pisu, za pocetak ce biti popisivaci..... a vec koliko sutra...... instruktori......clanovi komisije i td... to prilici gradu novom sadu kao nosiocu razvoja demokratije, i samom njegovom ugledu i rejtingu.
  • 25.08.2011 12:29
    @Thisted
    Ma nipošto imati kućni broj i prezime istaknute... pa onda kad hitna pomoć ili vatrogasci ne mogu da vas nađu 20 minuta, na njih se ljutite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti