Katrin Šmit dobitnica nagrade "Novi Sad"

Šesti laureat Međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" je istaknuta nemačka pesnikinja i prozna spisateljica Katrin Šmit, saopšteno je u Društvu književnika Vojvodine (DKV).

Šesti laureat Međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" je istaknuta nemačka pesnikinja i prozna spisateljica Katrin Šmit, saopšteno je u Društvu književnika Vojvodine (DKV).

Godišnju Brankovu nagradu DKV-a, koja se 51. put dodeljuje za najbolju prvu pesničku knjigu pisanu na srpskom jeziku, dobio je Željko Janković za knjigu "Karl Ginter u dvostrukoj ekspoziciji", u izdanju "Šumadijske metafore" u Mladenovcu.

Priznanja će dobitnicima biti uručena u toku 6. Međunarodnog novosadskog književnog festivala na kojem će, od 29. avgusta do 2. septembra, uz domaće nastupiti i više od 20 uglednih pisaca iz sveta.

  • зики

    26.08.2011 10:15
    награда
    Зар није добитница Ангела М.
  • tataturom u boj

    26.08.2011 09:35
    @Sremac
    Koliki bolid moraš biti pa da opsedaš vest o pesničkoj nagradi svojim fašisoidnim komentarima ("ustaška veštica", božemesakloni)? Znamo, Sremac, skontali smo da ne voliš nikog, da bi golim rukama branio Kosovo, da bi puškom na separatiste, da bi opet pravio Veliku Srbiju, jasno nam je iz tvojih 139080954 komentara o tome. Ajd sad oladi, važi? Dosta što nas onaj Sale spamuje, samo si nam još i ti falio.
  • Сремац

    26.08.2011 08:59
    ДАНКЕ ДОЈЧЛАНД-ЋИРИЛИЦОМ НЕУСПОШНО
    Данке Дојчланд,џаба Ангела нам одвалила такву шамарчину да бриди још и данас.Политичке врхушке - нигде,држе облоге на образима од шамара,прво Ангеле а затим од острашћене усташке беле вештице.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti