Zbor građana: Limanci protiv Balaševićevog muzeja u parku, tražiti drugu lokaciju

Stanovnici Mesne zajednice Liman u Novom Sadu održali su danas zbor na otvorenom sa kojeg su poručili gradskim vlastima da se protive izgradnji muzeja pokojnom muzičaru Đorđu Balaševiću.

Kako su naveli, oni ne žele da se izgradnjom muzeja uništi Univerzitetski park.

Oni su objasnili da smatraju da je planirani muzej posvećen Balaševiću potreban gradu, ali na drugoj, primerenijoj lokaciji.
 
"Tražimo da se odustane od bilo kakve izgradnje, da taj park ostane zelen, da ga koriste studenti, profesori, da mogu da se opuste, odmore, da mogu tu da sačekaju svoja predavanja, ispite, da se u parku obnovi zelenilo koje je zaista trebalo još pre 30 godina da se reši, da se u njega stavi mobilijar - klupe i kante za smeće i da ostane kao jedina oaza našeg Limana 1", navela je članica Saveta Nataša Matijević.
 
Građani su na zboru glasali i protiv planirane izgradnje javne garaže u tom naselju.
 
Oni su iskazali podršku stanovnicima drugih mesnih zajednica jer njihovi saveti nisu zakazali zborove građana, uprkos prikupljenim potpisima u skladu sa procedurom.
  • JackReacher011

    10.03.2022 07:34
    Zar posle muzike
    Svoj muzej Dj.B. ima, to je njegova muzika, e sad ako zelite da napravite muzej Dj.B. kao politicaru e to je nesto drugo, velika je njegova politicka zaostavstina. Ja jos uvek slusam samo njegovu muziku, o politici ne zelim da znam, mada je imao uticaja! Ako objavite HVALA!
  • Талија

    09.03.2022 09:43
    @Gari
    Нећемо претеривати.
  • laloš

    08.03.2022 17:40
    Čitajući komentare mislim da mnogi nisu bili u nekom savremenom muzeju. Sve može da napravi pristojno, uredno bez pompe sa nekoliko video projekcija nekih koncerata i muzikom. Muzej nije pogrešna stvar. Ljudi prave muzeje za mnogo beznačajnije ljude. A onima kojima je Đole nešto značio i znači ovo bi bila lepa stvar. Čak bi projekcija njegovog filma mogla da bude dovoljan razlog za malu filmsku salu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".