Vrućina obara s nogu

Hitna pomoć, zbog velikih vrućina, ovih dana ima duplo više posla nego obično.
Hitna pomoć, zbog velikih vrućina, ovih dana ima duplo više posla nego obično.

Lekari su uglavnom ukazivali pomoć zbog kolapsa na javnim mestima, pa i dalje pozivaju građane da, ukoliko mogu, od 10 do 18 časova bez preke potrebe ne izlaze napolje. Hroničnim bolesnicima preporučuje se da se pridržavaju terapije, a svima da unose što više tečnosti i da izbegavaju jaku hranu.

Novosađani spas pronalaze u klimatizovanim prostorijama, na bazenima ili plažama na Dunavu, a slične preporuke za borbu protiv tropske vrućine imaju i oni s kojima smo razgovarali.

"Imam nizak pritisak, tako da teško podnosim vrućinu. Ako nisam na moru ili bazenu, gledam da do šest ne izlazim iz kuće. Uz klimu sam."

"Ponesem flašu vode sa sobom i prolazim tako."

"Vrućina mi smeta strašno, a obično se rashlađujem pivom."

"Gledam da sam što više u prirodi. U kući klima radi, ali ne preterujem. A kada sam u prirodi lakše je, jer pirka vetar. A i uzimam više tečnosti."

Od početka kupališne sezone, prodato je više od 332 hiljade ulaznica za Štrand, pa se očekuje da će posećenost biti blizu rekorda iz 2008. godine, kada ih je prodato više od 420 hiljada. Treba podsetiti da je tokom ovog leta bilo i dosta tmurnog vremena, te da je zbog toga, po nekoliko dana, ulaz na Štrand bio besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti