Prekrečeni šovinistički grafiti

Predsednik Skupštine Vojvodine, Šandor Egereši, zajedno sa predstavnicima novosadske policije i stanarima zgrade na Bulevaru Jovana Dučića 47 prekrečio je grafite sa porukama nacionalne mržnje.

Predsednik Skupštine Vojvodine, Šandor Egereši, zajedno sa predstavnicima novosadske policije i stanarima zgrade na Bulevaru Jovana Dučića 47 prekrečio je grafite sa porukama nacionalne mržnje.

Uvredljive grafite vandali su ostavili u noći između srede i četvrtka, nakon čega su stanari zgrade odmah obavestili policiju. Prilikom akcije uklanjanja napisa, Egereši je istakao važnost borbe protiv ovakvih pojava u društvu.

"Svaki incident, pa i ovaj, je opasan za našu Vojvodinu. Mi moramo očuvati mir i ravnopravnost svih naših građana i u tom pogledu od predstavnika policije očekujem da što pre nađu počinioce. Ovaj zajednički nastup pokrajinske skupštine i predstavnika policije je još jedan dokaz da je naša saradnja na visokom nivou", rekao je Egereši.

Stanar vandalizovane zgrade, Milan Mitić, kaže da je veoma zadovoljan ovako brzom reakcijom nadležnih i nada se brzom otkrivanju počinilaca.

  • G

    29.08.2011 09:23
    @Egereši! - rácokat mislim da znači "srbi", no ipak imaj na umu sledeće: protiv srba može bilo šta da bude na grafitima, ili u ustima političara u neposrednom okruženju Srbije, to je demokratija. Momentalno ako neka budala u Srbiji napiše nešto protiv nekog drugog, to je skandal, dizanje međuetničkih tenzija, i tako dalje. Na primer, evo na R021, imao si dve vesti kako smo uputili humanitarnu pomoć, jednu srbima na KiM drugu africi - na prvoj se javili dušebrižnici koji su vršitali kako i u Vojvodini ima gladnih, a u drugoj ih nije bilo. To je čisto da ti dočaram perspektivu.
  • pera

    27.08.2011 20:32
    Dok sam ziv
    Kej zrtava racije u N.S ime je dobio ime po zlocinu koji su pocinili preci danas navodno ugrozenih, koji savim normalno zive u tom istom gradu a tako i neka ostane.Samo vas molim da ne cackate mesku
  • Skupo!

    27.08.2011 20:29
    Pa jel znate vi kolko je kanta jupola? 15oo dzindzi. Al ga čika kreči, ubilo se! Belim preko crnog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti