Oštećeno 5 kontejnera za PET ambalažu

Prethodnih dana, sa više PET spremišta, koje je JKP "Čistoća" postavila širom grada, su otkinuta vrata kao i katanci i to ulicama Stojana Novakovića, Trg majke Jevrosime, Radničkoj, Balzakovoj kao i na Bulevaru Evrope.

Prethodnih dana, sa više PET spremišta, koje je JKP "Čistoća" postavila širom grada, su otkinuta vrata kao i katanci i to ulicama Stojana Novakovića, Trg majke Jevrosime, Radničkoj, Balzakovoj kao i na Bulevaru Evrope.

Oštećena PET spremišta se, takođe, nalaze i u ulicama M. Gorkog, M. Antića, Balzakovoj, S. Mokranjca, Pasterovoj, Bulevar Cara Lazara, D. Danilovića, M. Marić. Iz spremišta na ovim lokacijama nestali su džakovi za PET. Pretpostavljamo da je razlog otkidanja vrata i katanaca sa spremišta i odnošenje džakova sličan razlogu zbog kojeg se kradu i poklopci sa šahtova, odnosno prodaja sekundarnih sirovina.

JKP "Čistoća" je o ovom slučaju obavestila MUP i očekuju pronalaženje počinilaca, kao i veću zaštitu zajedničke javne imovine.

  • Cuki

    29.08.2011 09:03
    Svest ili novcanik
    Kao sto su vec predhodni kometari objavili, u mnogim evropskim zemljama se povracaj PVC ambalaze placa. Samo da se razmemo, placa se ne dobronamernost gradjana, nego je prilikom kupovine napitka bila vec 'ugradjena' kaucija koju prilikom povratka dobijate nazad. Cena kaucije se krece otprilike 10 Centi de 25 Centi po flasi.
    Znaci: Ako kupite vodu za 30 dinara i na to odmah platite 10 - 20 dinara kauciju, mislim da ce 95% gradjana sacuvati praznu flasu do sledece prodavnice pre nego je baci, jer se ne radi samo o jednoj, nego vise flsa po gradjanu/familiji u toku dana/meseca.
    Jeste, mnogi gradjani u evropi imaju 'razvijenu' svest o cuvanju zivotne okline, ali i oni u vecini, pocinju da reaguju tek kada se radi o sopstvenom dzepu.
    I jos nesto: svaka roba koja nastaje iz reciklaze neke druge robe je jeftinija, vise reciklaze -> roba jeftinija (momentalno samo teoretki u srbiji). Unistavanje nereciklovanog smece u evropi je vrlo skupa stavka -> manje smeca (citaj vise reciklaze) -> manji trokovi stanovanja.
    Sve u svemu dragi gradjani srbije, odvjanjem smeca cinite prvo sebi, a tek onda 'ostalima' uslugu.
  • G

    28.08.2011 19:40
    @Stari Grad - stimulacija građana da bi pomogli reciklažu đubreta i time pomogli u očuvanju životne sredine, se obično donosi zbog neobrazovanih i nevaspitanih građana, kojima nije moguće objasniti zbog čega to treba da rade već im je neophodan neposredno opipljiv rezultat, poput novca. Žalosno je što spadate u tu grupu građana, kojima nije moguće objasniti "veliku sliku" - ukoliko imate psa, verovatno očekujete i da vam neko plati da uklonite "mine" koje isti ostavlja.
  • 28.08.2011 09:20
    E to su oni fini * * * ljudi što ih većina brani. Kao pusti ti njih, neka oni lepo žive, dajte im sve što im se može dati, pa čak i leba bez motike...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti