Ambrozija uništena na 400 hektara

Radnici "Gradskog zelenila" uništili su u protekla dva meseca ambroziju na 426 hektara, saopšteno je iz tog preduzeća.
Radnici "Gradskog zelenila" uništili su u protekla dva meseca ambroziju na 426 hektara, saopšteno je iz tog preduzeća. "Zelenilo" je saopštilo da će se akcija uništavanja te korovske biljke nastaviti do sredine oktobra i da će ukupno biti uništena na oko 800 hektara.

Sledeće sedmice, ambrozija će se, između ostalog, uništavati na 20 hektara pojasa sa obe strane obilaznice oko Sremske Kamenice, kao i na površini uz Ledinački put. U Sremskoj Kamenici, kosiće se u blizini benzinske pumpe, EDUKONS-a i nekadašnje zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Sledećih nekoliko dana u planu je i površina u blizini Luke Novi Sad – od montažno-demontažnog mosta prema Danubiusu. Planirano je i da se kose velike površine pod ambrozijom u Futogu, od ulice Carice Milice prema nasipu i pojas oko osnovne škole, sportske hale i gasne stanice. Oko šest hektara korovskih površina biće košeno i na Novom naselju.

  • 30.08.2011 15:00
    @Mozda
    Misli globalno, deluj lokalno!
  • Ambrozija

    30.08.2011 13:14
    Da, Da... malo sutra
    Prvo to je biljka koja mora da se cupa iz korena, a ne da se kosi, a drugo - u sred grada ima ambrozije koliko hocete - npr kod Futoske pijace na bulevaru - ne mogu da prodjem kroz kvart koliko je ima - unistava se samo u "urbanim delovima", a napustene parcele u komsiluku kojih ima koliko hocete - e mi u okolini nek crknemo
  • mozda

    30.08.2011 12:57
    da svako svoju njivu i vikendicu i gradiliste i zaboravljene povrsine kosi, bilo bi lakse. Pa sve to primeniti na kompletnu Vojvodinu i ostatak Srbije, pa okolne zemlje i to u par navrata, bilo bi smisla. Ovako, narod je gaji pred kućama i dalje, redovno zaliva. Bez sistemkog rešenja, nema ničega. A košenje inače pomaže. Redovno, naravno...
    A pojačana koncentracija je i zbog vetra i neuređenih njiva svuda u okolini. Ipak, u neposrednoj okolini gde je pokošeno je manja koncentracija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti