Ugašeni požari na Fruškoj gori

Ugašeni požari u okolini Velike Remete i Beočina.

Ugašeni požari u okolini Velike Remete i Beočina.

Nacionalni park Fruška gora saopštava da je požar na Fruškoj gori na lokaciji Velika Remeta uspešno lokalozovan, a zatim i ugašen saradnjom ekipe za protivpožarnu zaštitu Nacionalnog parka i vatrogasnom brigade. 24 sata kasnije ekipe su ponovo intervenisale ovoga puta na teritoriji Opštine Beočin, gde je izbio požar većih razmera koji savladan trosatnom akcijom. Požar je uzrokovan ljudskim faktorom, a materijalna šteta, srećom bez ljudskih žrtava je znatna. Visoke temperature pogoduju nastanku požara, tako da je i najmanja nepažnja dovoljna za njegovo izbijanje. Nacionalni park takođe podseća zemljoradnike da je paljenje korova i strnjike zabranjeno.

  • Vuky

    30.08.2011 09:47
    Ups, izvinjavam se Dukelander-u, zbrzao sam i nisam procitao ceo njegov post(ipak neko spominje de-sumizaciju), interesantno samo biciklisti spominju manjak drva, kako to da niko od planinara ne dize prasinu oko drva. Organizujte nesto i tu sam. Samo pazljivo jer nemate posla sa ljudima vec zivotinjama, jedanput sam se pobunio i drugi dan kad sam prolazio Brankovcem metak se zakucao pored mene u drvo, mozda me je neko zamenio sa nekom od divljaci ali znam da je plavi Reno Clio odjurio, nasao sam ga par kilometara dalje, parkiranog pored jednog od sumskih traktora.
  • Vuky

    30.08.2011 08:51
    Sve je to super,tema je sa pozara presla na smece. Sto se tice mateijalne stete, ne verujem da je uopste ima, jer osim trave na FG nema sta vise da gori, milsim vase prepirke o smecu su ok, ali niko ne spominje kosenje drva po FG. Provozajte se putem od Beocina do Crvenog Cota, i uzivajte u pogledu na pustos. Mislim nisam protiv nudizma, ali vise volim da je FG obucena u lepi zeleni omotac. I molim vas bez komentara tipa "kontrolisana seca" i moj omiljeni "znate to su bila bolesna drva".
  • Dr Kimi

    29.08.2011 20:07
    Da često se pojavljujem, Planinar, na ovom sajtu ili još preciznije portalu. Ne vidim ja tu forum , derane. Da li sma bistar ili ne, nije ni bitno, evo i da nisam, kakve to veze ima sa gomilom gluposti koje si nalupetao !?! Planinar ili ne ali tipični prosek ove države , pravi predstavnik, na argument odmah ide uvreda kako bi sopstvena budalaština bila dodatno ukršena !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".