FOTO, VIDEO: Zbog pucanja lanca nove ljuljaške opasne, Grad ćuti

Grad danima ne odgovara 021.rs o problemu sa novim crnim ljuljaškama koje su postavljene u Novom Sadu, dok se širi glasina da je dete povređeno nakon pucanja lanca ljuljaške kod Muzeja Vojvodine.
FOTO, VIDEO:  Zbog pucanja lanca nove ljuljaške opasne, Grad ćuti
Foto: 021.rs

Za problem sa novim ljuljaškama 021.rs je saznao od građana, koji su javili da je jedno dete palo dok se ljuljalo jer je pukao lanac i da je tada povređeno drugo dete koje koje je stajalo pored. Kako se navodi, sve odigralo u parku između dve zgrade Muzeja Vojvodine sa strane koja je bliža ulici Miloša Bajića.

Pokušaji 021.rs da pronađe svedoke koji bi potvrdili ovaj incident nisu uspeli, ali su nam pojedini građani iz ovog kvarta rekli da su čuli od komšija da se tako nešto desilo početkom nedelje.
Na licu mesta u parku je vidljivo da je lanac pukao i da je ljuljaška na zemlji, dok je druga ljuljaška koja se nalazi nekoliko metara dalje izlepljena papirima na kojima piše da nije za korišćenje jer je opasna.
 
 
U proteklih nekoliko dana od kada je 021.rs tražio informacije od gradske vlasti o problemu sa ljuljaškama kod Muzeja Vojvodine, redakciji su se javili građani koji su prijavili da se nešto dešava sa novim ljuljaškama i u drugim delovima grada. 
 
Tako je 021.rs prijavljeno da su nestale nove ljuljaške u parku kod osnovne škole u Petrovaradinu, kao i da ih nema više ni u Univerzitetskom parku. 
 
Treba reći i da je jedan sugrađanin pitao da li znamo zašto su ljudi koji izgledaju kao radnici neke firme odneli ljuljaške iz parka u Petrovaradinu. 
 
Zanimljivo je da su ove dojave o nestanku ljuljaški usledile posle obraćanja 021.rs Gradskoj upravi koja do sada nije čak ni odgovorila na pitanja o navodnim problemima sa novim crnim ljuljaškama. 
 
 
Prema podacima 021.rs, ove nove ljuljaške je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nabavila prošle godine u sklopu šire nabavke raznog urbanog mobilijara, putokaza i drugih stvari koje se postavljaju na javnim površinama. 
  • Nina

    29.03.2022 09:00
    Prosto je zamorno citati komentare koji sve plulju a sve je isto od pre 30 godina...
    Svako igraliste je puno djubreta,pikavaca,otpadaka hrane...i normalno unistenih tobogana...
    Trebaju nam promene u glavi a zatim organizovanje drzave...
    Ovako samo gomila izrecenih optuzbi a mi i jabuku i pikavce kroz prozor bacamo..
    Nek se javi onaj ko nije dobio po glavi...
    Tako i na igralistu ...Tako svuda.
    Sve znate...
    Samo sbe ne menjamo i uvek nam je kriv neko drugi...
  • Vladan

    29.03.2022 07:55
    Kad se svi dežurni kreteni javljaju da pljuju tinejdžere onda ti je jasno da mora biti do kvaliteta izrade ane do klinaca.
  • Štrand!

    28.03.2022 21:01
    Operite računaljku na Štrandu
    Nedavno gledamo na Štrandu dečicu koja se igraju na igralištu kod glavnog platoa, u kućici gde su računaljka i ona slova koja se okreću. Kolutovi koji su na računaljki crni od prljavštine. To verovatno nika niko ne pere a bezbroj dečijih ruku ih dotiče. Izvor zaraze 100%.
    Operite to bar jednom mesečno, ako Boga znate! Strašno je videti. Ništa se ne održava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".