Domu zdravlja fale lekari

Broj poseta lekarima u novosadskim ambulantama raste iz godine u godinu, a samo je ove, u odnosu na prethodnu, povećan za 10 odsto, tako da Dom zdravlja ima sve veću potrebu za medicinskim osobljem.
Broj poseta lekarima u novosadskim ambulantama raste iz godine u godinu, a samo je ove, u odnosu na prethodnu, povećan za 10 odsto, tako da Dom zdravlja ima sve veću potrebu za medicinskim osobljem.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da bi broj poseta pacijenata u ovoj godini mogao da pređe tri miliona, što je uglavnom posledica dominacije hroničnih nezaraznih oboljenja, te porasta broja starijih građana u ukupnoj populaciji, piše "Dnevnik". Osobe koje su starije od 50 godina čine 34 odsto stanovništva Novog Sada, a svega 16 odsto su mlađi od 15 godina.

Ministar zdravlja, Zoran Stanković, izjavio je da je svestan da postoji problem nedostatka lekara, ali da zbog nedostatka novca taj problem u ovoj godini ne može biti rešen.

  • 31.08.2011 12:06
    Pre ce biti da fali vise skretnicara, posto lekari u ovim ustanovama vecinu pacijenata upucuju u tercijarne ustanove iako mogu da rese sami te probleme...no, lakse je napisati jedan uput nego se cimati sa pacijentom do kraja i rizikovati da pokazu neznanje i nestrucnost...tako da ce pre biti da fali vise rada a ne veci broj lekara i osoblja...
  • Lusi NS

    31.08.2011 10:30
    @Lord Henry:Ne može,sve dok o tome odlučuje Beograd.
  • Arsenije

    31.08.2011 10:22
    Pravi izbor
    Ovi sto na ovakav nacin vode zdravstvo i ostale resore su naj naj i zato ce pobediti, ali na izboru za KUCNE SAVETE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti