Ekološka i humana misija: "Nepobedivi" iz Mozzarta u akciji čišćenja Petrovaradina

Priroda je nepobediva i uzvraća udarac. Zamislite događaj kroz koji je prošlo više od 1.000 ljudi, a okolina je ostala netaknuta…

Na Petvrovaradinu je održan "Invictus challenge by Mozzart", a trka kroz tunele, katakombe i neistražene delove istorijskog zdanja bila je samo uvod u masovnu eko akciju čišćenja tvrđave – Mozzart ECO challenge, koja je na kraju imala i humani karakter.

Kompanija koja je bila naslovni sponzor učestvovala je sa timom "Nepobedivi" i to u oba dela zvaničnog programa. Mozzartovi zaposleni prešli su stazu dugu 7,5 kilometara, sa mnogobrojnim izazovnim preprekama, a potom su učestvovali u sakupljanju smeća, zajedno sa volonterima Invictus-a. 

"Ova ekipa je zajedničnim snagama vratila Petrovaradinsku tvrđavu u prvobitno stanje! U akciji je prikupljeno oko 4.000 flašica pet ambalaže, oko 2.000 limenki i veća količina raznog kartona. Sakupljeno đubre biće reciklirano uz pomoć organizacije 'Čepom do osmeha' i od prikupljenih sredstava biće kupljena pomagala deci kojoj je to najpotrebnije", poručili su organizatori događaja.
 
 
Invictus challenge je proglašen za manifestaciju od javnog značaja za grad Novi Sad, a okupila je više od 1.000 zaljubljenika u adrenalinske izazove. Momci i devojke iz cele Srbije, ali i nešto stariji učesnici, imali su priliku da prođu kroz čuveni tunel "Franca Jozefa" i vide gde je prolazio "Orijent Ekspres", da preskaču zidove tvrđave i testiraju psihofizičke mogućnosti. 
 
  
 
Među njima je bio i veliki broj Mozzartovih zaposlenih, a svi su završili trku. Veliko interesovanje vladalo je i za ECO challenge, što je još jedan dokaz da su ljubitelji ovakvih izazova povezani sa prirodom i da brinu o svom životnom okruženju. 
 
  
 
Naredni Invictus izazov na programu je 11. juna na Štrandu, a treći ove godine 22. oktobra na Fruškoj Gori.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".