Jerkov: Vojvodini vratiti sve što su Vojvođani izgradili

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistiraće da novim Zakonom o javnoj svojini Pokrajini bude povereno upravljanje svom imovinom koja je izgrađena novcem građana Vojvodine, ali u ovoj partiji za sada ne otkrivaju da li će ostati deo vlasti, ukoliko Demokratska stranka ne prihvati taj zahtev.  
Liga socijaldemokrata Vojvodine insistiraće da novim Zakonom o javnoj svojini Pokrajini bude povereno upravljanje svom imovinom koja je izgrađena novcem građana Vojvodine, ali u ovoj partiji za sada ne otkrivaju da li će ostati deo vlasti, ukoliko Demokratska stranka ne prihvati taj zahtev.

Portparolka Lige, Aleksandra Jerkov, kaže da su u vladajućoj koaliciji najveća sporenja oko velikih sistema, poput Železnice ili Pošte, nad kojima je Vojvodina 1990. godine izgubila upravljačka prava. Najveći problem je što se sadašnjim predlogom zakona Vojvodini vraća imovina koja samo zahteva ulaganja, a realno ne donosi nikakve prihode, objašnjava Aleksandra Jerkov: "Mi imamo puteve drugog ili trećeg reda koji, naravno, samo zahtevaju dodatna ulaganja, a autoput koji je isto tako izgradila Vojvodina, koji donosi prihode, ostaje u republičkom vlasništvu."

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da će, bilo kakav zakon da bude usvojen, to predstavljati korak napred, a da će se ta stranka naknadno izjasniti da li će i kakve poteze preduzeti, ukoliko njihov predlog ne dobije podršku koalicionih partnera. Ona kaže da u ovom poslu predstavnici Vlade Vojvodine moraju biti iznad svoje stranačke pripadnosti i da moraju staviti interese građana Vojvodine ispred interesa stranačkih centrala u Beogradu, te da je najveća odgovornost na predsedniku Vlade Vojvodine, Bojanu Pajtiću.

"Iako do sada, nažalost, Vlada Vojvodine, nije uvek bila u prvim redovima borbe za odbranu autonomije i interesa Vojvodine, sada je pravi trenutak da se istraje. Ukoliko Pajtić ne može kao predsednik Vlade Vojvodine da ove interese Vojvodine sprovede ili da izdejstvuje da oni budu sprovedeni, neka to učini kao potpredsednik Demokratske stranke", kaže Aleksandra Jerkov.

Ona dodaje da Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja da insistira da Pokrajina mora biti obeštećena za skandalozno lošu privatizaciju Naftne industrije Srbije, zbog koje je Vojvodina, kako kaže, oštećena za 840 miliona evra. Za tvrdnje da se Vojvodina ovakim rešenjima faktički vraća na pozicije propisane Ustavom iz 1974. godine, na osnovu kojih je gotovo imala status republike, portparolka Lige kaže da je to osnovano koliko i optužiti one koji se zalažu za povraćaj imovine oduzete posle Drugog svetskog rata da se zalažu za stanje iz 1944. godine. (D.S.)

  • semtex

    05.09.2011 19:02
    @SANDOR
    Sanjas Shanjika:)
  • SANDOR

    04.09.2011 23:34
    hihih
    sta je srbi...ode VOJVODINA :)
  • NikolaNS

    03.09.2011 17:07
    Gospojice,
    A da za početak bude vraćeno ono što je oteto od strane funkcionera iz LSDPV, pa da pričamo ondak o ostalom. A sumnjam da će vam Hrvatska, Slovenija i Crna Gora vratiti ono što im je izgrađeno. Bez obzira što ste im vi i vaša braća iz DS poklonili gotovo sve što je Vojvodina i što su Vojvođani ovde izgradili. Vada su vam oni miliji. Čanak im je i onako, već odavno, obećao Srem. Onomad u Lisinskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti