Foto: Radnici "Bačkaputa" na kratko blokirali autoput

Radnici "Bačkaputa", koji već pet meseci nisu primili platu, u ponedeljak su nešto pre 13 sati na kratko blokirali autoput na izlazu iz Novog Sada, kod Temerinske petlje.

Radnici "Bačkaputa", koji već pet meseci nisu primili platu, u ponedeljak su nešto pre 13 sati na kratko blokirali autoput na izlazu iz Novog Sada, kod Temerinske petlje. Predsednik sindikata Đuro Trivunović kaže da su radnici bili revoltirani odlukom policije da im se zabrani svaki vid javnog okupljanja, jer je prethodno za četvrtak bila najavljena blokada trake autoputa koja je u izgradnji.


Saobraćaj na autoputu bio je blokiran nešto manje od sat vremena, posle čega su radnici pod pritiskom policije omogućili delimičan prolazak vozila, a oko 14.30 potpuno uklonili mašine sa puta. Trivunović navodi da je iz policijskog vrha stigao nalog da se na silu uklone blokade, ali i upozorio da će radnici prvom prilikom ponovo blokirati autoput ako u međuvremenu ne dobiju plate. On je prethodno za Radio 021 izjavio da su radnici ogorčeni jer ne vide skoriji izlazak iz problema. Kako kaže, uprkos brojnim obećanjima, putari od marta nisu dobili ni dinara. "Ljudi su gladni, pet meseci nisu dobili pare. Slušali smo razna obećaja, a pre dvadesetak dana rečeno nam je da ćemo dobiti tri zarade - do danas ništa. Samo kupuju vreme...", navodi ovaj sindikalac.

Trivunović je ponovio da radnici "Bačkaputa" nisu saglasni sa planom rukovodstva da se  restrukturiranje preduzeća sprovodi kroz model radnog stečaja jer ne mogu da čekaju da firma godinama vraća dugove bankama dok plate kasne i po nekoliko meseci.

Isplata zaostalih plata je najveći problem "Bačkaputa", koji pokušava da reši novo rukovodstvo izabrano na sednici Skupštine akcionara 23. avgusta. (D.B)

 

 

  • Vukajlo

    05.09.2011 14:40
    Autoput se blokira u jeku turisticke sezone, kada je na putu gomila vozila i kada se blokadom u roku od minutu ili dve stvore kilometarske kolone. Tada blokada ima efekta a ne sada u septembru kada niko vise od stranaca ne prolazi nasim putevima. Cilj svake blokade je da se izazove bes, nervoza, ocajanje sto ces sedeti u vozilu nekoliko sati ili dana a da se pri tome ne pomeris ni santimetar . . . Kada se to postigne onda se skoro svaki zahtev po pravilu ispunjava. Kada gomila tih stranaca, ako policija uleti da mlati putare, odmah poteze za svoje fotoaparate, mobilne ili kamere i snima ih pa posle snimke kace na YouTube. Sada nema ko da vas slika i da se svet zgrazava na intervenciju policije ili zandarmerije pa zato mogu da vas biju do mile volje i da svaku blokadu za pola sata od njenog pocetka saseku u korenu. A to sto ste slusali stalna obecanja nas narod ima lepu izreku "obecanje ludom radovanje". Sami ste krivi. ako plata zakasni samo jedan dan odmah se dize kuka i motika a ne tek posle pet meseci. Videli i ovi na vlasti da ste papani i da mogu da vas vuku za nos. Svaki mesec vam nesto obecaju a vi kao mala deca mislite da ce od toga nesto biti pa radite. Nema toga ko bi mene naterao da ostanem na radnom mestu ako bi mi plata kasnila vise od 24 sata. Bolje dzaba sedeti nego dzaba raditi.
  • aleksa

    05.09.2011 14:27
    protest
    samo ce se sindiklalcima obezvediti lova..A ostali nemaju hrabrosti za dalje proteste...Samo zako dok hod se ne pobunimo nista od nas...
  • 05.09.2011 12:38
    Samo napred, do ispunjenja zahteva!!!
    Puna pordška u nadi da će vam se priduti jos nezadovoljnih radnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti