FOTO: Treća zgrada za mlade naučnike

Zgrada sa 26 stanova na Novom naselju, namenjenih mladom nastavnom i naučnom kadru Univerziteta u Novom Sadu, spremna je za useljenje.
Zgrada sa 26 stanova na Novom naselju, namenjenih mladom nastavnom i naučnom kadru Univerziteta u Novom Sadu, spremna je za useljenje.

Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, kaže da naša zemlja ne može da se takmiči u platama sa zapadnim zemljama, ali da može da pomogne rešavanje stambenih pitanja najboljih mladih nastavnih i naučnih radnika Novosadskog univerziteta.

"Vrlo su striktni kriterijumi koji opredeljuju ko može da dođe u priliku da na ovakav način reši svoj stambeni problem. Ukupno je do sada 78 porodica, naučnika, nastavnika, asistenata, docenata Novosadskog univerziteta, dobilo priliku da se useli i reši egzistencionalno pitanje", kaže Pajtić.

Zgrada u Ulici Stanoja Stanojevića 20, treći je objekat s cenama kvadrata nižim od tržišnih, namenjen mladom nastavno-naučnom kadru Univerziteta u Novom Sadu. Na konkretnoj lokaciji, cena kvadrata je 665 evra. U narednih godinu dana, trebalo bi da bude izgrađena još jedna takva zgrada, kaže rektor Univerziteta, Miroslav Vesković.

"Završavajući jednu zgradu, sposobni smo da krenemo u izgradnju druge zgrade, kako u Novom Sadu, tako i u drugim centrima u kojima Univerzitet u Novom Sadu ima svoje fakultete. Očekujemo da u vrlo bliskoj budućnosti započnemo i sa četvrtom zgradom u Novom Sadu, a naravno, i sa zgradama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu", kaže Vesković.


Pokrajinska Vlada je u protekle četiri godine, uložila 135 miliona dinara u rešavanje stambenog pitanja mladog nastavno-naučnog kadra Univerziteta u Novom Sadu. (D.S.)

  • jana

    06.09.2011 12:06
    @Ns
    Nije pitanje da li ZNAJU, već kome DAJU da projektuje...
  • manjane

    06.09.2011 12:06
    A za nas?
    Hoce li da bude nesto za nas mlade radnike kod privatnika....
  • ns

    05.09.2011 19:57
    a zgradu projektovao bivši ministar L.Kuzmanov, opet DS s****. I kako je Zoltan rekao, stanovi po modelu od pre 30 godina, šank kao obor, kuhinje uvučene sa najjeftinijim ker.pločicama, da li novosadski arh. znaju drugačije da projektuju!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti