Od danas Festival uličnih svirača

Svako ko u četvrtak, petak i subotu prošeta centrom grada biće u prilici da pogleda šta je to za nastup pripremilo više od 100 stranih i domaćih izvođača, koji će učestvovati na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača.  
Svako ko u četvrtak, petak i subotu prošeta centrom grada biće u prilici da pogleda šta je to za nastup pripremilo više od 100 stranih i domaćih izvođača, koji će učestvovati na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača.

Festival će u četvrtak, u osam uveče, biti otvoren uličnim spektaklom "Helios II – saga o 1.000 sunca", u izvođenju francuske trupe Malabar, najavljuje za Radio 021 portparol festivala, Zlatomir Gajić. "Svečana povorka krenuće od Varadinskog mosta u četvrtak u 20 časova. Na čelu kolone će biti trupa "Malabar", koja će od 21 sat, na Trgu slobode izvesti svoju predstavu "Helios II – saga o 1.000 sunca". U pitanju je pokretna instalacija visoka 10 i dugačka 24 metra, koja predstavlja božanstvo Heliosa, a koja će se kretati ulicama grada uz 17 umetnika koji će izvoditi šou na njoj", kaže Gajić.

 

Među učesnicima iz inostranstva biće i francuski umetnik Big Ben koji vešto barata petardama, izraelska performerka sa vatrom Fajerfingers, te španska trupa "Gišo de očo" sa brojnim igrama za sve generacije napravljenim od recikliranih materijala. Novinu u odnosu na prethodnih 10 festivala, predstavljaće Otvorena scena, namenjena građanima, koja će biti postavljena na ulazu u Dunavsku ulicu. Gajić kaže da oni koji su zainteresovani za nastup mogu da se na tom mestu prijave u petak ili subotu, od 17 do 18 časova.

Osim otvorene scene, muzičari, glumci, plesači, pantomimičari, akrobate žongleri i drugi, nastupaće na još pet lokacija u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti, a scena Radija 021 biće na uglu Miletićeve i Zmaj Jovine. U okviru festivala, u petak će se održati i maskembal dece iz vrtića Predškolske ustanove, a okupljanje učesnika zakazano je za 10 časova, kod Dunavskog parka.

Detaljan pregled nastupa izvođača može se pogledati na sajtu ulicnisviraci.com, dok se program može nabaviti u Novosadskom turističko-informativnom centru, na uglu Modene i Zmaj Jovine. (D.S.)

  • ko rano rani

    08.09.2011 19:55
    i konacno smo videli konstrukciju uzivo
    sjajno
  • Vaskez NS

    08.09.2011 18:29
    "MaskeMbal" ili "MaskeNbal" ?
  • Hm

    08.09.2011 11:21
    Nadam se da su bar priveli Vladiku. Bar da ga spreče de koordinira sabotažu svetovne zabave - kao što je to radio prethodnih godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti