Vraćeni na posao, ali i dalje štrajkuju

Svih 27 otpuštenih radnika štamparije "Dnevnik", odlukom inspekcije rada, vraćeno je na posao, ali i dalje nastavlja štrajk.
Svih 27 otpuštenih radnika štamparije "Dnevnik", odlukom inspekcije rada, vraćeno je na posao, ali i dalje nastavlja štrajk.

Sada tvrde da trpe mobing, jer im je zabranjeno da izlaze iz zgrade. Biljana Simunić iz sindikata štamparije kaže da jedino radnici koji štrajkuju moraju da se upisuju kada dolaze na posao. Ona za "Pres" objašnjava da se list "Dnevnik" i dalje štampa u štampariji "Forum", te da su im predstavnici pokrajinskih vlasti rekli da para nema, što bi značilo da i dalje moraju da rade bez plata.

Biljana Simunić dodaje da je direktorica, Jasmina Mašulović, izdala papire sa svojim potpisom sa kojima bi, navodno, zaposleni mogli da se leče. Međutim, nijedan lekar ne priznaje taj papir, tvrdi ona, tako da radnici i dalje, odnosno već dve godine, nemaju zdravstvno osiguranje.

  • Vojvodjanka

    27.09.2011 21:21
    Pajticu,Pajticu
    Sta ti se to desava u Novom Sadu.Dnevnik,Institut u Kamenici,svugde mobing ljudi,a ti nista.Mislim da je to velika sramota.
  • razocaran

    08.09.2011 13:07
    ko je kriv
    Situacija u Dnevni holdingu od 2008. godine iz meseca u mesec je sve gora, da li zato sto pokrajinska vlada kao vecinski vlasnik ne ume ili ne zeli da resi problem, a resenje postoji. Nekome ocigledno ovakvo stanje u najstarijoj vojvodjanskoj novinskoj kuci odgovara... nekom iz Dnevnika ili nekome iz pokrajinske vlasti ... najverovatnije i jedno i drugo...nije u pitanju samo 200 radnika vec i egzistencija njihove dece, citavih porodica ...
  • Nensi

    08.09.2011 12:47
    Masulovicka je cirkus
    Direktorka Dnevnik holdinga Masulovicka je cirkus od Pajticevog kadra , oni rade u tandemu / Pajtic ladi a ona podgreva. Zamislite nivo direktorke koja izdaje potvrde sa svojim potpisom za lecenje radnika/ Da nije tragicno odvratno bilo bi smesno. Ali, smejati se njoj nagrada je a ne kazna. Zato, sram bilo sve one koji su radnike Dnevnik holdinga doveli do prosjackog stapa. Zbogom DS, necemo se sresti vise nikad.
    Podrska mojim stamparim
    a, novinarka Dnevnika u penziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti