Poslanici još kriju s koje će funckije otići

Iako je gradonačelnik, Igor Pavličić, ranije najavljivao da će u slučaju ozvaničenja nespojivosti više javnih funkcija, zadržati mesto prvog čoveka grada, a ne funkciju pokrajinskog poslanika, to danas nije mogao da potvrdi.
Iako je gradonačelnik, Igor Pavličić, ranije najavljivao da će u slučaju ozvaničenja nespojivosti više javnih funkcija, zadržati mesto prvog čoveka grada, a ne funkciju pokrajinskog poslanika, to danas nije mogao da potvrdi.

Odluka Ustavnog suda o nespojivosti funkcija juče je objavljena, a Pavličić kaže da su se poslanici na nivou poslaničke grupe, dogovorili da će odluku o tome koje se funkcije odriču, doneti u roku od 48 sati od objavljivanja odluke suda. "Tako da će šef poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu", saopštiti ko od nas ostaje na kojoj funkciji, a na koju je dao ostavku. Takav je dogovor", kaže gradonačelnik.

31 poslanik podnosi ostavke

Međutim, šef demokrata u Skupštini Vojvodine, Dragoslav Petrović, kaže za Radio 021 da su odluke, ko će s koje funkcije otići, donesene, ali da još ne može da ih objavi, te da bi to trebalo da bude poznato do utorka. "Postignut je dogovor na nivou koalicije; 31 poslanik nalazi se u sukobu interesa, nespornom. Dogovorili smo se na nivou koalicije, sa svakim poslanikom pojedinačno, da će se oni odreći jedne od dve funkcije. Taj postupak tehnički nije baš tako jednostavan. Cenim da za to treba dva do tri radna dana. Nije fer da ja sad pojedinačno objavljujem, ali vi ste prvi čuli broj", kaže Petrović.

SPO predlaže novog člana Gradskog veća

Kada je reč o promenama u Novom Sadu, za sada je ozvaničeno jedino da će član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Milan Đukić, otići sa te funkcije, a da će kao jedini poslanik Srpskog pokreta obnove u Skupštini Vojvodine, zadržati tu funkciju. Đukić je ostavku na mesto člana Gradskog veća podneo, ne čekajući da bude objavljena odluka Ustavnog suda, a u Srpskom pokretu obnove za sada ne otkrivaju ko će ga zameniti na gradskoj funkciji.

Podsetimo da je odluka Ustavnog suda, o nespojivosti funkcija, jučerašnjim objavljivanjem u "Službenom glasniku", konačno stupila na snagu, iako je sud tu odluku doneo još 7. jula. Ustavni sud je proglasio neustavnom odredbu kojom je neposredno izabranim funkcionerima bilo dopušteno da obavljaju više funkcija, bez provere Agencije za borbu protiv korupcije, da li su u sukobu interesa. (D.S.)

  • Mikac

    10.09.2011 15:20
    teska odluka
    Pa naravno da ce da krije kad su mu mile obe funkcije i kaplje sa svih strana lova,bice to teska odluka.
  • 10.09.2011 12:15
    @SPO@Nina
    Kulturan neki svet ovi iz SPO-a. Ovakve aluzije, pa jos javno.
  • @NS - napredak

    10.09.2011 03:52
    Sacekajmo
    Zamislite samo koliko su oni kojekakvih institucija i kojecega izmislili. Treba to popuniti. Pa njih po tim strankama nema ni petinu. Sve ce se to vratiti samo kroz drga vrata i prozore. Sacekajte i videcete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti