Počele pripreme za izgradnju azila za napuštene životinje

Počelo je uređenje prostora u blizini Rafinerije na kojem će biti izgrađen azil za napuštene životinje.
Počelo je uređenje prostora u blizini Rafinerije na kojem će biti izgrađen azil za napuštene životinje.

Posle toga bi trebalo da počne i gradnja azila za smeštaj 900 pasa. Izgradnja azila trebalo bi da bude gotova do početka sledeće godine, piše Dnevnik..

Uz brigu o životinjama, ovaj objekat će smanjiti i broj napada pasa lutalica na građane. Trenutno se, zbog nedostatka adekvatnog prostora, životinje bez vlasničkog staranja smeštaju u preduzeću „Čistoća” na novosadskoj deponiji.

Azil će, prema planu, biti smešten na hektaru zemljišta u blizini novosadske Rafinerije, koji je za tu potrebu gradu ustupilo Ministarstvo poljoprivrede.

Protekle godine Grad je isplatio oko 30 miliona dinara na ime odštete građanima zbog ujeda pasa lutalica.

U martu je Novi Sad dobio prostorije namenjene za pregled, sterilisanje i zbrinjavanje pasa lutalica, a on se nalazi na Gradskoj deponiji u okviru programa”Pet friendli”. Psi prođu sterilizacijui i tretman, a posle čipovanja dobijaju posebnu zelenu ogrlicu kako bi građani, koji ih sretnu, znali da su oni zbrinuti.

 

  • Bokas

    10.09.2011 15:34
    Prvo neka se pozabave sa gradjanima i neka im obezbede krov nad glavom i neke elementarne uslove pa onda neka predju na zivotinje,ispade da su im zivotinje prece ili mozda im je to mnogo manja investicija pa zato
  • dragica

    09.09.2011 21:38
    azil za macke i pse do izbora
    kasno palite, odlucili smo vec da ne glasamo vise za vas!!!
  • Марко

    09.09.2011 14:46
    Све је пошло наопачке за врапце и мачке.
    Јефтини трикови су прошлост!
    Новосађане више нећете варати са обећањима и малим радом од пола године!
    Ваш мандат је господо 4. године и шта сте за то време урадили?
    НИШТА!!!
    Сада ћете да отварате дечија игралишта, азиле за керове, градите путеве, отварате канализационе мреже. Ко још верује у вас и у ваша празна обећања?
    НИКО, АЛИ БАШ НИКО!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti