Minibusevi angažovani za prvu školsku liniju

Gradsko saobraćajno preduzeće uvelo je, sa početkom nove školske godine, autobusku liniju "6a", koja Adice povezuje sa Osnovnom školom "Marija Trandafil".
Gradsko saobraćajno preduzeće uvelo je, sa početkom nove školske godine, autobusku liniju "6a", koja Adice povezuje sa Osnovnom školom "Marija Trandafil".

Nova linija, na kojoj će saobraćati minibusevi, uvedena je prvenstveno zbog učenika koji su peške prelazili dug put do škole, ali će moći da je koriste i drugi sugrađani, kaže direktor GSP-a Branislav Bogaroški.
"Na ovaj način povezali smo centar Adica sa školom i time rešili problem bezbednosti učenika koji su morali da pešače više od dva kilometra, ali linija koju smo uveli je uslovno rečeno 'školskog karaktera', zato što pored dece mogu da se voze i ostali sugrađani. Ima mesta za 40 putnika i pokriva trasu dugu 5,2 kilometra", naveo je Bogaroški.

Minibus, koji prevozi decu do škole, polazi sa okretnice šestice u Adicama u 7.30, a u povratku su organizovana tri polaska, po završetku četvrtog, petog, odnosno šestog časa.

Bogaroški je naveo da u GSP-u postoji volja da se još neki delovi grada pokriju novim autobuskim linijama, poput Klise i Petrovaradina, ali je neophodno da se saobraćajna infrastruktura prilagodi uslovima javnog prevoza. (D.B)

  • Gummy

    13.09.2011 06:32
    Odlično
    Bravo! Dobre, odlične vesti iz GSP-a
  • majka

    10.09.2011 09:11
    hvala
    Nemam drugo šta da kažem nego - hvala. Konačno neka dobra vest i nešto pozitivno da osetim i na svojoj, tj koži moga deteta.
  • ns

    09.09.2011 18:34
    bravo Bane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti