DSS: Kuda idu pare od "Eko dinara"?

Iako Gradska uprava za zaštitu životne sredine godišnje ubira dva miliona evra na ime takse "Eko dinar", ta sredstva troše se nenamenski na projekte koji su precenjeni, a ne rešavaju problem sa manjkom zelenih površina u gradu, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije.
Iako Gradska uprava za zaštitu životne sredine godišnje ubira dva miliona evra na ime takse "Eko dinar", ta sredstva troše se nenamenski na projekte koji su precenjeni, a ne rešavaju problem sa manjkom zelenih površina u gradu, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije.

Rukovodstvo te partije održalo je danas konferenciju za novinare ispred zgrade RTV-a, na gotovo nepostojećem delu travnjaka u koji je uloženo 4.000 evra.

Odbornica stranke u Skupštini grada Ružica Igić ističe da je uništeni travnjak samo jedan od primera lošeg investiranja u očuvanje i povećanje zelenih površina u gradu, na koje su, kako kaže, odbornici DSS-a u gradskom parlamentu u više navrata pokušavali da ukažu.

"Šta je to uloženo u žardinjere i kakvo je zelenilo uređeno na Trgu slobode da je potrošeno 89.000 evra? Unapređenje zelenila na uglu Reljkovićeve i Patrijarha Rajačića i zelene razdelne trake u Preradovićevoj košta 21.000 evra. Hortikulturno uređenje Bulevara Evrope - 118.000 evra i još mnoštvo toga...", navodi Igićeva.

Prema njenim rečima, ovakvo trošenje novca od ekološke takse u DSS-u vide kao nameru da se spase od propadanja preduzeće "Gradsko zelenilo", za koje, kako navodi, odlazi 70 odsto tih finansijskih sredstava. Ona je pozvala sugrađane da i oni daju svoj sud o načinu na koji se "građanima kroz razne namete zavlači ruka u džep". (D.B)

  • OsipovIl'ja31

    29.11.2011 06:40
    комментарий
    Прокат, аренда авто в Киеве, недорого
  • vlks

    09.10.2011 20:07
    izbori nam stižu, izbori nam stižu
    Pošto vidim da se javljaju oni koji su prešli u druge stranke pa sad pljuju po bivšoj jer im nije obezbedila posao. Jadni ste. Prodali ste se za pare. Nikad nećete znati šta je dostojanstvo. Uvek ćete biti obične prodane duše. Biću najsrećniji kad vam budemo videli leđa posle izbora.
  • Plaćač poreza

    12.09.2011 08:44
    Dok ima ovaca, biće i šišanja
    Nema veze što je Ružica Igić iz te i te stranke, ona je dobro rekla o stanju zelenih površina u gradu. Slažem se sa komentatorima koji predlažu da se građani malo više potrude i preko suda traže svoja prava glede sve nehumanijih uslova života u ovom gradu. Živim u dotičnoj ulici M. Gorkog, svaki dan gledam ružnoću od izrovanih "zelenih površina", udišem smrad fekalija iz kolektora u Radničkoj ulici, trpim buku i vibracije od saobraćaja - sve u svemu "lepota", ali već sam u pregovorima sa advokatom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti