Dugovi države uništavaju preduzeća

Vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja utanjio je s plaćanjima poslova koje je naručio, pa su zbog velikih dugova mnoga preduzeća i zaposleni u njima dovedeni u težak položaj.
Vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja utanjio je s plaćanjima poslova koje je naručio, pa su zbog velikih dugova mnoga preduzeća i zaposleni u njima dovedeni u težak položaj.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, Ištvan Pastor, kaže da u Fond i dalje ne stižu pare kojima bi se platili radovi, odnosno da je priliv novca od početka godine manji od 15 odsto. "Meni je neshvatljivo da mi odavde o tome govorimo tri i po meseca unazad. I da niko ne kaže – biće, neće biti, sutra će biti, nema novca, ima novca. Pri čemu, to nije pitanje stranačke politike, nego je to pitanje opstanka nekoliko desetina građevinskih firmi, koje su savesno uradile preuzetu obavezu, a mi im dugujemo", kaže potpredsednik Vlade Vojvodine, koji je i lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Od predviđenih 10,2 milijarde, u Fond za kapitalna ulaganja iz republičkog budžeta stiglo je svega 1,4 milijarde dinara. Fond desetinama preduzeća duguje nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara, a Pastor je ranije objasnio da to nije posledica nesavesnog odnosa bilo koga iz Fonda ili Vlade Vojvodine, već da je to posledica diskriminacije od strane republičkih vlasti. (D.S.)

  • semtex

    26.09.2011 13:38
    @ @Anonimus - semtex - Pastor i - Mislite na mag
    I Saric je tako mislio pa se zajebao,postoje sluzbe koje vode racuna o tome...sve se moze kad se hoce!
  • Ђуро

    26.09.2011 05:41
    @Sale novosadjanin - @definitivno
    Дај рецепт, Сале.
    Да видимо како то и од чега ти живиш.
    Помози нама јадним и болесним.
  • @Anonimus - semtex - Pastor i

    26.09.2011 05:38
    Mislite na magistra
    Da li mislite na onog sto je prvi(u Gradu) potrcao da prikaze svoju imovinsku kartu (kako bi oprao lovu koju mu je dao njegov profesor kao kauciju da mu cuva ledja) pa posle godinu dana saopstava kako je izgubio taj "tesko" steceni stan u brakorazvodnoj parnici?
    Koga taj jadnik moze da kupi? Oni nesrecnici (kao i njihovi prethodnici) vec sest - sedam godina ne znaju sta znaci dobiti sudski spor. Ni advokate nisu u stanju da nadju, a pogotovu sudije. Ako ih i ulove posle prvog rocista ih menjaju tako da slobodno i mirno nastavite sporove koje imate sa njima i ne brinite. Ne kukajte po forumima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti