Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: "Panonski admiral"

Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića "Panonski admiral" Ivana Ivačkovića biće objavljen danas.
Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: "Panonski admiral"
Foto: 021.rs

Knjiga se već nalazi u pretprodaji u Hrvatskoj, dok bi u Srbiji trebalo da bude objavljena danas, navodi se na sajtu izdavača Lagune.

Autor knjige je Ivan Ivačković, poznat upravo po knjigama sa muzičkom tematikom, kao što su "The Rolling Stones: Umetnost pobune", "Između krajnosti" o Azri i Džoniju Štuliću, te "Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika".

Kako je objašnjeno "Panonski admiral" je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. Ovu priču Ivačković donosi na 344 strane, a u knjizi se nalazi kolekcija ekskluzivnih i neki do sada neobjavljenih fotografija.
 
"To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile", navodi se u opisu.
 
Ipak, dodaje se, Balaševića ćemo najpre pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi.
 
"Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. 'Panonski admiral' je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu", dodaje se.
  • Milos

    17.06.2022 13:56
    @/
    A Zvonko Bogdan? Nemoj molim te..
  • /

    17.06.2022 12:39
    /
    ee, vojvodina je spade na baneta krstica
  • moka

    17.06.2022 11:40
    ma pustite porodicu
    ta mante njegovu porodicu...mi smo slušali i voleli đoleta...ivačković je sigurno napisao moćnu stvar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".