Trljanje ruku pred Exit: Stan na četiri dana izdaju za 500 evra, na Satelitu jeftinije - 350

U Fejsbuk grupama za izdavanje stanova u Novom Sadu umnožili su se oglasi građana koji izdaju svoje nekretnine tokom Exit festivala. Neki odlaze toliko daleko da stan izdaju za 350 evra po danu.
Trljanje ruku pred Exit: Stan na četiri dana izdaju za 500 evra, na Satelitu jeftinije - 350
Foto: 021.rs

Primetno je da su se oglasili građani koji svoje stanove inače ne nude na izdavanje, ali su se na to odlučili tokom Exit-a. Pogodno je to za one koji mogu da spavaju na nekom drugom mestu, a za četiri dana mogli bi da zarade fin dodatak na mesečnu platu. Ako ništa drugo, mogli bi da popune novčanik pred letovanje.

Kako se može videti u oglasima, stanovi se izdaju za više osoba, uglavnom za do šest posetilaca festivala, a cena koja se uspostavila kao "standard" je 500 evra. 

Lokacija stana, po svemu sudeći, ne igra veliku ulogu. Tako se se i stan na Grbavici i stan u centru grada, za šest osoba, izdaju za 500 evra. Oni koji se oglašavaju uglavnom podele slike stana, bez nekog detaljisana o tome šta sve nude gostima, jer na kraju krajeva, u stanu će posetioci provesti najmanje vremena. 
 
Prema jednom oglasu, ako želite da tokom trajanja festivala boravite u stanu od 50 kvadrata na Limanu, sa dve terase i tri kauča, moraćete da izdvojite 500 evra. Za 500 evra naći ćete i "last minute" stanove u Petrovaradinu, Rotkvariji, centru, dok se na Satelitu stan može naći za 350 evra. 
 
Neko izdaje i vikendice, pa se tako jedna koja se nalazi u Zanošu, "na 12 minuta vožnje od centra Novog Sada" izdaje za 500 evra, dok je posle Exita svaka sledeća noć 60 evra. 
 
Jedan stanodavac je lepo opisao kakva je situacija - ugaona garnitura u dnevnom boravku se razvlači i na njoj mogu da spavaju tri osobe, a u spavaćoj sobi ima mesta za još dve. U pitanju je Petrovaradin, a cena je 70 evra po osobi. Ipak, moguć je i dogovor.
 
Pojedini Novosađani u svoje prazne stanove uguraće dušeke koji će biti na podu, dodati stočiće i to će naplaćivati, naravno, 500 evra za četiri noćenja. 
 
Oglasi su izazvali i razne komentare. Dva su posebno privukla pažnju, jedan je za kuću u Petrovaradinu, koja se izdaje za četiri osobe, a cena je 600 evra. Kako smeštaj izgleda i ne saznate baš, jer sve što vidite jesu slike - fasade i dvorišta. 
Drugi oglas koji je privukao dosta komentara kaže da se stan za vreme Exita u Dunavskoj ulici, za maksimalno šest osoba i uz minimalno četiri noćenja izdaje za 350 evra po danu. Među brojnim komentarima koji se iščuđavaju cenama je i jedan koji glasi jednostavno - "nudim 500".
 
Ima i onih jeftinijih. Jedna Novosađanka izdaje stan samo dvema devojkama i to za 1.500 dinara po osobi tokom trajanja festivala. 
 
Postoji i oglas za, na neki način, festivalske cimere. Izdaje se stan, ali vlasnica ostaje u drugoj sobi. Uz to vam dolazi i besplatan parking, objekat je blizu Tvrđave, izdaje se za jednog ili dva posetioca, a cena je 30 evra po osobi za noć.
 
Priliku za "brzu lovu" iskoristiće i oni koji svoje apartmane izdaju preko sajtova, jer je primetno da su i tu cene porasle. 
  • xyz

    05.07.2022 19:20
    FB grupa
    Ta FB grupa koju spominjete, za izdavanje stanova u Novom Sadu je postala odvratna, skoro sve se svelo na pljuvanje i ismevanje oglašivača. Prosto imam utisak da su većina komentatora u stvari trolovi - dokoni, zavidni i pakosni ljudi, kojima je samo cilj da iznerviraju stanodavce i unesu svađu u komentare..
  • xyz

    05.07.2022 19:15
    @Konstandinović
    Upoređujete babe i žabe - o zaradi za 4 dana GODIŠNJE i mesečnom radu/mesečnoj zaradi... Malo manje zavisti i pakosti, pa bi se realnije sagledale stvari...
  • Jad, beda i tuga

    05.07.2022 16:16
    Po komentarima bi covjek rekao kako se u NS zivi ludilo, bogato, kad ono 80% Novosadjana zaradjuje manje od tih 500 e. Kome bi prodajete boze i kome se pravite Toše. Imate papirnate novcanice koje nista ne vrijede, od 10 dindzi, to je 0,8 eurocenti, jbt...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".