VIDEO: Obraćanje 021.rs nateralo Grad da posle pola godine uključi česme na Pozorišnom trgu

Posle više od šest meseci od završetka uređenja Pozorišnog trga počele su da rade česme i to tek pošto je 021.rs tražio od Grada da objasni zbog čega nisu uključene.
VIDEO: Obraćanje 021.rs nateralo Grad da posle pola godine uključi česme na Pozorišnom trgu
Foto: 021.rs

Kako se uverila ekipa 021.rs, dve od tri česme su počele da rade u četvrtak prepodne, dok je jedna još uvek bila bez vode i više radnika je pokušavalo da je osposobi za rad.

Naše obraćanje Gradskoj upravi je usledilo nakon što nam se više građana prethodnih tropskih dana javilo sa primedbom da ne mogu da se rashlade na Pozorišnom trgu, iako postoje tri česme, kao i da ne znaju da li su ikada i radile od završetka rekonstrukcije.
Ni reporteri 021.rs prethodnih meseci nisu primetili da neka od česmi radi.
 
Naša ekipa se prethodnih dana više puta prošetala Trgom i česme nijednom nisu bile u funkciji, iako je, s druge strane, fontana radila redovno. 
 
 
U upravi za Građevinsko zemljište i investicije su nam na pitanja o česmama na Pozorišnom trgu odgovorili posle dva dana, ali bez objašnjenja zbog čega one nisu radile mesecima unazad.
 
Česme na Pozorišnu trgu 6.jula
 
Oni su u jednoj rečenici naveli šta je sve postavljeno na Pozorišnom trgu, a u drugoj da su sve tri česme sada u funkciji.
 
"Nadležne stručne službe su prethodnih dana preduzele sve potrebne aktivnosti u cilju da se javne česme puste u funkciju, kako bi građani dobili mogućnost da se u letnjim danima osveže vodom na Pozorišnom trgu. Sve tri javne česme na predmetnoj lokaciji su puštene u rad i građani mogu da ih koriste", naveli su iz UGZI-a.
 
Česme na Pozorišnom trgu 7.jula
 
Iako u Gradu kažu da sve tri česme rade, kao što se može videti u videu i na fotografijama, jedna česma se još osposobljava za rad. 
 
Podsetimo da je uređenje Pozorišnog trga koštalo 400 miliona dinara. 
  • Borislav

    08.07.2022 11:36
    Trafike
    Čije su trafike po centru? Koliko vode ne bi prodali da, kao i svaki imalo human grad, imamo česme na svakih 200 metara?
  • /

    08.07.2022 11:15
    /
    znaci to je cesma.
    a jel radila na otvaranju?
    bio bi red da radi i dalje. moraju ljudi oprati ruke posle obilaska grobova.

    sigurni ste da nije neka instalacija, autobusko stajaliste ili nesto sl.?
  • Mare

    08.07.2022 10:43
    Pustili su ih u rad zbog Exita, znajući da taj kvalitet neće potrajati duže od nekoliko dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".