Traže licence za poslove održavanja zgrada

Interese privatnih preduzeća koja se bave tehničkim i higijenskim održavanjem objekata ubuduće će štititi Udruženje "Naš grad".  
Interese privatnih preduzeća koja se bave tehničkim i higijenskim održavanjem objekata ubuduće će štititi Udruženje "Naš grad".

Posle odluke "Informatike" da do kraja godine redefiniše dalju saradnju sa preduzećima čiji osnivač nije Grad, Udruženje će zatražiti da se što pre preciziraju uslovi budućeg poslovanja, a od Gradske uprave da se promeni Odluka o održavanju zgrada tako što će se izdavati licence za bavljenje poslovima održavanja.

Nakon što su prethodnih dana, zbog novonastale situacije, sa rukovodstvom "Stana" razmenili oštre međusobne kritike na račun poslovanja, čelnici Udruženja ipak zaključuju da je saradnja sa "Stanom" moguća, šta više, bila bi i poželjna u cilju kvalitenijeg pružanja usluga građanima.

Članovi Udruženja moći će da budu sva preduzeća koja redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i zaposlenima. U planu je donošenje posebnog kodeksa ponašanja, utvrđivanje jedinstvenih kriterijuma i cenovnika za obavljanje poslova na održavanju objekata, čime se sprečava nelojalna konkurencija.

Podsećamo, "Informatika" je ove nedelje vlasnicima oko 70 firmi, koje se bave održavanjem stambenih zgrada, poslala rešenje o raskidu ugovora do kraja godine, uz obrazloženje da će ponuditi novi oblik saradnje preduzećima čiji osnivač nije Grad, što su mnogi preduzetnici ocenili kao ucenu i pokušaj favorizovanja JKP "Stan".

"Informatika" je demantovala navode da se radi o stvaranju monopola, a na prozivke privatnog sektora oglasio se i direktor "Stana" Rajko Bojčić istakavši da će to preduzeće zahtevati da Grad ubuduće raspiše tender za svaki od poslova i učešće različitih ponuđača. (D.B)

  • Vex

    24.11.2011 22:22
    nema blokade...
    Prvo pogledajte javna dokumenta koja su dostupna i samim tim videcete da Stan nije konstantno u blokadi. A standardizacija je potrebna kako ne bi postojale privatne firme sa 1 ili 2 zaposlena a odrzavale 200 zgrada. I tehnicki i higijenski. I to su onda konkuretni uslovi?
    @Nenad: Ispitajte te vase izvore jer ovo sto govorite nije ni najmanje istina.

    Sto se tice informatike se slazem. Svako preduzece bi moglo za sebe da salje racune ali bas iz razloga kostanja stampe, obracuna kao i slanja racuna je nastala informatika. Sva JKP su u rasulu jer nisu radjeni strateski planovi razvoja. Vec je prezivljavano od danas do sutra i sad su potrebna daleko veca sredstva za krpanje i razvoj nego da se to radilo etapno odnosno godisnje.
  • nenad

    19.09.2011 14:46
    kako stan
    KAKO STAN SVE TO PLAĆA MAJSTORE KAD JE U BLOKADI BIO 168 DANA!
  • Gox

    19.09.2011 09:47
    KAUBOJSTINA
    Sremac , nemas ti pojma ovo je uvedeno da ne bi mogla svaka susa sa tasnom i masnom da odrzava zgrade i sa svojim damping cenama koje su proistekle iz nepostovanja obaveza prema drzavi(neplacanaja poreza) kao i prema radnicima doprinosi, zdravstveno... stvara nelojalnu konkurenciju, dok jkp stan sve to placa.Moraju da se standardizuju usluge jer je ovo teska kaubojstina,a jp informatika je napravljena novcem 4 javna preduzeca stan, vodovod, toplana i cistoca kako bi pomenuta preduzeca smanjila troskove izdavanja racuna i olaksali gradjanima placanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti