U SNP-u čekaju socijalni program

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević smatra da je u toj ustanovi neophodno sprovesti socijalni program, ali da se još čeka konačna verzija ponude zaposlenima.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević smatra da je u toj ustanovi neophodno sprovesti socijalni program, ali da se još čeka konačna verzija ponude zaposlenima.

"Socijalni program je faza u našem radu koju moramo sprovesti kako bismo nastavili s restruktuiranjem najstarijeg i jednog od najznačajnijih teatara u Srbiji. Okvirni program znamo, ali čekamo konačnu verziju kako bismo s njom izašli pred zaposlene", kazao je Milosavljević. Prema njegovim rečima, u dva beogradska pozorišta je već sproveden socijalni program, a sada je na redu i SNP, koji u ovoj godini slavi značajan jubilej - vek i po postojanja.

"Lično ne očekujem bitnije debalansiranje SNP-a, jer u njemu postoji jako puno specifičnih zanimanja. Na upražnjeno mesto majstora za klime u našoj kući, na primer, ne možete postaviti glumca, baletskog igrača ili operskog solistu", naveo je Milosavljević. Tek kada stigne konačni socijalni program i kada se vidi ko će ga iskoristiti, moći će, kako je rekao, da se podvuče crta i izradi nova sistematizacija radnih mesta. "U SNP-u radi 614 ljudi u sve tri umetničke jedinice - Drami, Operi i Baletu, ne računajući veliki broj spoljnih saradnika bez kojih teatar ne bi mogao normalno da funkcioniše", rekao je Milosavljević.

  • majstor klime

    22.09.2011 07:30
    Pitam se da li ce socijalnim programom biti moguce da se na primer na mesto majstora klime premesti upravnik SNP-a, ili ti njegova saradnica direktorica baleta, koja je desetak godina primala platu kao baletski igrac a nije imala niti jednu baletsku predstavu. Trenutno je njeno mesto baletskog igraca, kako kazu u pravnoj sluzbi SNP-a, zamrznuto, a kada joj prestane funkcija direktorice vraca se na mesto baletskog igraca.
  • Dragan

    19.09.2011 05:16
    Sta ce pozoristu majstor za klime stalno zaposlen, kao i svi raznorazni majstori. Takve poslove treba da ovablja spoljna kuca specijalizovana za takve stvari i da po potrebi naplacuje usluge odrzavanja (tehnicko odrzavanja, spremanje, obezbedjenje i sl.). Tehnicki saradnike treba svesti na minimum, na primer saradnike koji su direktno vezani za umetnicki program. Pozoristu ne prebaju ni stalno zaposleni umetnici. Svi treba da rade po ugovoru - koliko rade toliko da budu i placeni, a ne da primaju istu platu bez obzira da li mesecima nemaju angazman ili imaju svako vece predstavu.
  • Katarina

    18.09.2011 05:39
    ma nemoj
    A kad bi se malo našalili paprvo napravili sistematizaciju, a onda otpustili nepotebne radnike? Ovako ode ko neće da radi, a onda se na njihova mesta primaju novi, jer naravno da glumac ne može biti vatrogasac i tako ukrug, a mi sve to lepo plaćamo, kao i dosadašnje razbacivanje parama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti