Egereši osudio incident u Temerinu

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio incident koji se prošlog vikenda dogodio u Temerinu u kojem je pretečuna grupa mladića srpske nacionalnosti i pozvao nadležne policijske i sudske organe da istraže sve detalje ovog slučaja.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio incident koji se prošlog vikenda dogodio u Temerinu u kojem je pretečuna grupa mladića srpske nacionalnosti i pozvao nadležne policijske i sudske organe da istraže sve detalje ovog slučaja.

Egereši je istakao da je o ovom događaju zatražio i dobio izveštaj novosadske policije, u kojem se navodi da će zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja Višem državnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava protiv četiri mladiča mađarske nacionalnosti.

"Nedopustivo je i veoma zabrinjavajuće to što je ovde reč o mladićima različite nacionalne pripadnosti. U poslednje vreme mnogo smo radili i uradili na unapređenju međunacionalnih odnosa i promovisanju tolerancije u Temerinu, koji je jedna od nacionalno najosetljivijih sredina. Ne smemo i nećemo dozvoliti da pojedinci ugroze skladan suživot i dobre odnose među nacionalnim zajednicama u Vojvodini", istakao je Egereši.

On je dodao i da, ukoliko je ovaj događaj motivisan nacionalnom mržnjom i netrpeljivošću, to sigurno ne odražava stav mađarske nacionalne zajednice ni u Temerinu ni u Vojvodini, već predstavlja nasilnički čin pojedinaca."Siguran sam da ovakvi događaji nailaze na osudu svih građana u Vojvodini, bez obzira na nacionalnu pripadnost, jer svaki zdravorazuman čovek ne može da ostane ravnodušan na činjenicu da su nečija deca pretučena. Na suzbijanju ovakvih incidenata i pre svega prevenciji moramo raditi svi zajedno, i roditelji i obrazovne institucije i nadležni organi", poručio je Egereši.
  • tekeki

    20.09.2011 17:56
    a da se pogleda:medjunarodni sukobi ili lov u mutnom.wmv: i da se raspitate sta se dogodilo povodom kaznjavanja tih mladica koji su tukli madjare?reci cu vam,sve su zaboravili.dal ce i ovo?
  • Vlada

    19.09.2011 19:24
    E kad si tako lepo skapirao vokativ od neživog predmeta, za tebe će biti sitnica da otkriješ kako ti se na kompjuteru uključuje latinica/ćirilica, pa čak i da savladaš krupan zalogaj razumevanja prideva, tj. zašto se 'srpski' piše malim slovom. Ajd polako, knjiga čeka.
  • semtex

    19.09.2011 18:56
    @ Pišta
    Pista,nije problem ono sto vecina ljudi mesa NACIONALIZAM,problem je SOVINIZAM.Kakav ti covek mozes da budes kao Madjar ako nisi nacionalista?Ja kao Srbin ne mogu tebe kao Madjara da postujem ako nisam nacionalista,sovinizam prezirem.Hrvatski sovinizam mi je uzeo par jako dragih osoba.Problem je izmisljanje novih nacija zarad sitnog mesetarenja i licnog bogacenja ili bogacenja stranih korporacija sa drugog kraja planete koje preko tih novih nacija dobijaju ono sto im treba.Da bi dobili to sto im treba u sto manjem vremenskom roku lakse im je da uvedu bezvlasce.Boli ih apsolutno dupe i za tebe kao MADJARA i za mene kao SRBINA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti