FOTO: Uskoro useljavanje u stanove solidarnosti na Novom naselju i novi konkurs

Prvih 25 porodica u septembru bi trebalo da se usele u stanove solidarnosti na Novom naselju, dok će Grad istovremeno raspisati konkurs za prodaju još 25 stanova.
FOTO: Uskoro useljavanje u stanove solidarnosti na Novom naselju i novi konkurs
Foto: 021.rs
Na samom kraju ulice Momčila Tapavice, neposredno uz Somborsku rampu i kružni tok, završene su prve dve od šest lamela koje će imati oko 200 stanova solidarnosti. Prema projektu, u svakoj zgradi treba da bude oko 27 stanova, tako da 25 bude namenjeno prodaji višečlanim porodicama i drugim socijalnim kategorijama po posebnim uslovima, dok su preostala dva stana namenjena komercijalnoj prodaji. Prosečna cena kvadrata u ovim zgradama će biti oko 1.000 evra.
Gradonačelnik Miloš Vučević i direktor Stambene agencije Novog Sada Marko Jovanović su obilazeći završne radove na dve lamele, najavili raspisivanje konkursa. 
 
"Za vrlo kratko vreme biće završena lamela broj 5 u Ulici Momčila Tapavice, i time, kroz privilegovane uslove na konkursu, stavljamo na raspolaganje još 25 stanova za kupovinu. Skupština grada je već donela odluku da će konkurs biti objavljen u septembru, a nakon lamele broj 6 koja se nalazi pored ove zgrade i koja će u septembru biti useljena, i ova novoizgrađena je skoro završena", objasnio je Vučević i dodao da je plan nastavak gradnje, i to lamele broj 4, koja će biti orijentisana ka Bulevaru Jovana Dučića, a iza već dve izgrađene zgrade (lamele 5 i 6).
Prema njegovim rečima, ovo ni u kom slučaju nisu socijalni stanovi u smislu lošijeg kvaliteta, jer se identičan materijal za gradnju i opremanje koristi kako za njih, tako i za stanove koji će biti prodavani po komercijalnim cenama. 
 
"Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1.000 evra po metru kvadratnom, što je veoma povoljno za ovaj deo grada. Ukoliko to finansijsko stanje Grada dozvoli, u budućnosti bismo voleli, po ugledu na neke evropske gradove, da ulažemo u ovaj tip stanogradnje, kako bismo pomogli određenim kategorijama stanovništva da reše stambeno pitanje. Veoma sam zadovoljan urađenim, a tek sledi parterno uređenje, sadnja zelenila i izgradnja parkinga, što će doprineti i lepšem izgledu ovog kraja", rekao je Vučević.
 
 
Projektom izgradnje objekata u Ulici Momčila Tapavice bb planirana je izgradnja ukupne bruto kvadrature 14.682 m2, a radovi će biti u fazama.
 
Radovi na lameli 6 su završeni krajem 2020. godine, a izgradnja lamele 5, koja je započeta u avgustu 2021. godine, privodi se kraju i biće završena u roku. 
  • Šokirana

    15.07.2022 20:55
    Situacija sa Jugovićevo naseljem je tragikomična. Oduzmite stanove onima koji na istima profitiraju i prosledite ih ljudima kojima su zaista potrebni, za ime Boga.
  • Stohadin

    15.07.2022 10:45
    Useljavalje
    A jel dolazi jedan i jedini večiti i doživotni da se ssamo promoviše i podeli svečano ključeve.....
  • Pameti bez

    15.07.2022 10:37
    Za korumpiranu policiju 3000 stanova, za sirotinju 25

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".