021 i "Dva štapića" za pomoć deci oboleloj od Batenove bolesti

Restoran kineske hrane "Dva štapića" i Radio 021 tokom dana zajednički organizuju humanitarnu akciju za pomoć deci oboleloj od Batenove bolesti.
Restoran kineske hrane "Dva štapića" i Radio 021 tokom dana zajednički organizuju humanitarnu akciju za pomoć deci oboleloj od Batenove bolesti.

Pozivamo sugrađane i goste Novog Sada da dođu u restoran na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, poruče nešto sa menija tradicionalne kineske kuhinje i na taj način daju doprinos ovoj akciji. Sredstva prikupljena od prodaje hrane i pića namenjena su Udruženju građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece "Život". Sa nama će biti i akustični džez duo "Kendi Kvins".

U Srbiji od ovog oboljenja trenutno pati petoro dece. Batenova bolest je retka i fatalna nasleđena bolest nervnog sistema koja se javlja u trećoj godini života. Počinje teškim epileptičnim napadima, zatim dete prestaje da priča, hoda, ne može više da komunicira. Ishod je dosad bio fatalan, deca su umirala između osme i dvanaeste godine, a sada ima nade za njihovo izlečenje. Zahvaljujući humanitarnim akcijama i ljudima dobre volje, četvoro mališana Zoja, Strahinja, Aleksa i Luka, odlaze u Kinu na tretman matičnim čelijama i nadaju se da će dočekati lek najavljen za sledeću godinu.

Informacije o ovoj bolesti i aktivnostima Udruženja mogu da se pronađu i na sajtu www.zivotorg.org, gde je i broj žiro računa za donacije.

  • @N

    27.09.2011 09:02
    Treba da vas je sramota za komentare o basti, trotoaru i biciklovima!!!! Hvala Bogu da jos uvek postoje ljudi koji zele da pomognu oboleloj deci i treba da se zapitate sta vama fali u zivotu a ne da pljujete druge!!!!
    Svaka cast restoranu!!!
  • Dva stapica

    27.09.2011 08:31
    sav prihod
    Da razjasnimo nedoumicu o iznosu koji ce biti uplacen. Sav prihod koji se ostvari tokom danasnjeg Dana ce u celosti biti uplacen. Restoran nece nikakav procenat koji se spominje u nekim komentarima zadrzati za sebe. Unapred se zahvaljujemo svima koji danas posete restoran u sklopu ove humanitarne akcije, ili poruce putem besplatne dostave.
  • 26.09.2011 17:10
    "Sredstva prikupljena od prodaje hrane i pića namenjena su Udruženju građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece "Život"" - SVA sredstva idu oboleloj deci, na radiju 021 ceo dan trube o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti