Poslanici povećavaju plate

Poslanicima Skupštine Vojvodine u sledećoj godini biće povećane plate i poslanički dodaci, predviđeno je skupštinskim budžetom, koji je odobrio Administrativni odbor vojvođanskog parlamenta.  
Poslanicima Skupštine Vojvodine u sledećoj godini biće povećane plate i poslanički dodaci, predviđeno je skupštinskim budžetom, koji je odobrio Administrativni odbor vojvođanskog parlamenta.

Za plate je predviđeno 107 miliona dinara, a za mesečne dodatke još 110 miliona. Skupštinski sekretar, Milorad Gašić, kaže da to znači da će plate biti povećane za 2,88 odsto, a poslanički dodaci za 3,2 procenta.

Na stalnom radu u Skupštini, nakon ostavki zbog sukoba interesa, ostalo je 56 poslanika, koji primaju plate od oko 80.000 do nešto više od 118.000 dinara. Poslanički dodatak, koji je nešto veći od 41.000, sleduje svakom poslaniku, bez obzira na to da li je na stalnom radu u parlamentu ili ne. Prema odluci Administrativnog odbora i sledeće godine najviše će zaraditi predsednik Skupštine, Šandor Egereši (SVM), za kojeg je u bruto iznostu predviđeno 3,14 miliona dinara.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine, Igor Mirović (SNS), kaže da je odluka o povećanju poslaničke apanaže jedina briga skupštinskih čelnika, oko čega su se složili svi poslanici, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju. On za "Blic" kaže da je to neprimereno, jer su plate i dodaci u odnosu na republički parlament znatno veći, te da je neprimereno i to što se Skupština Vojvodine ove godine sastala samo dva puta. Predsednik Skupštine, Šandor Egereši, odgovara da bi sednica bilo više kada bi bilo više nadležnosti, te da se rad Skupštine ne može gledati samo preko broja njenih sednica, već i preko drugih aktivnosti.

Poslanik Živorad Smiljanić (SPS) kaže da nije stalno zaposlen u parlamentu, već da dobija dodatak, paušal i putne troškove, kao i da ne zna da li je to mnogo za rad koji obavlja. On je izjavio da poslanici u Evropskom parlamentu imaju do 7.000 evra, kao i pravo na asistenta, te da se dešava da zapošljavaju svoje žene na to mesto, za 2.000 evra. Smiljanić dodaje da upoređuje poslanike pokrajinskog parlamenta sa kolegama iz evropskog, zbog toga što želimo u Evropsku uniju.

  • Maki

    26.09.2011 15:35
    PROTEST
    Svi na ulice!

    Komentari na sajtu nece resiti nista!

    Akcija!
  • Ja

    26.09.2011 09:21
    SRAMOTA!!!!
    Ovo mi liči na ono - ne mogu me j***** koliko ja mogu izdržati. Da li to "gospoda" poslanici proveravaju gde su nam granice, a mi kao glupe ovce stojimo u redu i čekamo da nas ostrižu, pomuzu, izj***, umlate i šta ja znam šta još ne.
    I o kakvoj to Evropi, molim vas govorite????? Pa u toj Evropi bi vi prvi opajali sve zatvore! Unazadili ste nas do kamenog doba, o godišnjem odmoru više i ne razmišljam, nova garderoba - šta je to? Izlazak u bioskop? LUKSUZ!
    Reči više nemam, jedino za kraj da vam poželim - da Bog da vam u grlu zastalo sve što ste nakrali! Gamad!!!
  • sale novosadjanin

    25.09.2011 08:17
    ovo nam je
    nasa borba dala...
    DJUBRAD !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti