Izvorištima preti zagađenje

Novom Sadu preti nestašica pitke vode, ukoliko se izvorišta "Petrovaradinska ada" i "Ratno ostrvo" pod hitno ne zaštite.
Novom Sadu preti nestašica pitke vode, ukoliko se izvorišta "Petrovaradinska ada" i "Ratno ostrvo" pod hitno ne zaštite. To bi se moglo učiniti njihovim proširenjem, te poštovanjem zone sanitarne zaštite, kaže direktor beogradskog Zavoda za zaštitu voda, Zoran Manojlović.

Direktor Vodovoda, Branko Bjelajac, kaže da "Petrovaradinskoj adi" preti izlivanje fekalija iz 100 septičkih jama naselja Dunavac, zbog čega je potrebno izgraditi kanalizaciju, te da potencijalnu opasnost vidi i u  izgradnji mosta. Problem s izvorištem "Ratno ostrvo" je to što se nalazi u blizini rafinerije, u industrijskoj zoni, te u blizini njiva koje se tretiraju otrovima.

U Vodovodu upozoravaju i da se u blizini ova dva izvorišta ne sme dozvoliti održavanje manifestacija, organizovanje kampova ili bacanje smeća. U ovom gradskom preduzeću ističu da, za razliku od drugih gradova i opština u Vojvodini, Novi Sad ima kvalitetnu vodu za piće, te da je jedan od retkih gradova u kojem letos nije bilo nestašice vode, prenosi Dnevnik.

Podsetimo da je pre tri godine, zbog fekalnog zagađenja, zatvoreno izvorište vode "Štrand".

  • 23.09.2011 07:10
    Sad se priča o zagađenju i o sanitarnoj zoni, a mogao je biti kamp u toj istoj zoni.
  • nema deda mraza

    22.09.2011 20:50
    odgovor na peticiju protiv privatizacije vodovoda.
    da nije ovo odgovor na peticiju protiv privatizacije vodovoda?

    poznajuci nase gazde-jeste!
  • Ljuska bez kikirikija

    22.09.2011 19:29
    Cin Cin
    Ajmo Casa Blata iz cesme za sve! Ja placam!
    Za sve koji smatraju da je ono sto curi iz slavine voda za Pice!!!!

    A EXIT??? To nije bio problem?

    Bravo za sjajni kadar Ligasa gospon Bejlajca sto se setio zagadjenja pred izbore
    ili je mozda tek sad otkrio sta to ustvari znaci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti