Muvanje Novog Sada i Azerbejdžana

Odnos Novog Sada i države Azerbejdžan sličan je udvaranju momka devojci, kaže za 021 član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević.
Odnos Novog Sada i države Azerbejdžan sličan je udvaranju momka devojci, kaže za 021 član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević. Prema njegovim rečima, podizanje spomenika Uzeiru Hadžibejliju znak je dobre volje, koji može da omogući pozitivnu klimu za ulaganja azerbejdžanske državne kompanije u novosadska preduzeća, poput Luke Novi Sad.

"Svako pokušava da bude fin. Hajde ovako, kada momak ode da se udvara devojci, on joj odnese cvet, bombonjeru i izvede je na večeru, što nije garancija da će se on nakon toga sigurno zabavljati sa njom ili to veče imati neke koristi od toga. Ali, valja pokušati, zar ne?", kaže gradski ministar.

Bubnjević navodi da se Azerbejdžanci interesuju za kupovinu, ali će grad stati iza svoje odluke da Luka Novi Sad nije na prodaju. Prema njegovim rečima, novosadska luka je deo gradskog robno-transportnog centra koji mora da ostane u javnom vlasništvu. "Njihovo je da pitaju da li može, a naše da im odgovorimo sa da ili sa ne. Što se tiče Luke Novi Sad, odgovor je jasan - ne, nema prodaje i nema privatizacije. Dokapitalizacija može, investiranje u Luku takođe, ali sve više od toga - ne", jasan je Bubnjević.

Revolt direktora i radnika Luke je razumljiv

Prema njegovim mišljenju, revolt radnika Luke predvođenih direktorom Milenkom Milivojevićem je razumljiv. Gradski ministar za saobraćaj navodi da je ova firma preživela teške trenutke samo zahvaljujući snalažljivosti direktora, za šta novi Upravni odbor koji je postavila republika nema sluha.

"Milivojević je već dugi niz godina direktor Luke i on je upravo taj koji je omogućio preživljavanje tog preduzeća. U vreme kada je Luka Novi Sad bila zaboravljena i prepuštena sama sebi od strane tadašnje vlasti, on se snašao tako što je iznajmljivao resurse i na taj način spasao svoju firmu od finansijskog kraha. Normalno, kada sad neko ko nema veze sa dosadašnjim funkcionisanjem firme želi to da odvoji i otuđi bez konsultacije sa ljudima koji su do sada vodili preduzeće, revolt radnika i rukovodstva je logičan", kaže Bubnjević.

Podsećamo, Radio 021 nedavno je objavio da su predstavnici kompanije "Azerbejdžan investment kompani" u tajnosti posetili novosadsku Luku, gde je bilo reči o ulaganju i budućoj poslovnoj saradnji. Azerbejdžanci su bili zainteresovani i za Luku Apatin, kao i za izgradnju svoje luke. (Miodrag Sovilj)

  • Glasac

    27.09.2011 12:22
    LukaNS
    Bice da bajker trenutno nije u poziciji da uzme procenat pa podrzava rukovodstvo...medjutim, ako se posteno dogovore i ukljuce ga u pricu...ko zna?
  • Rada

    26.09.2011 19:18
    Meni ovo lici na scenario gde se iskusan momak udvara neiskusnoj devojci koja je vec nezvanicno pristala na sve,a zvanicno i vrlo neuspesno tvrdi pazar-cisto komsiluka radi!Sta ces jado kad sve iz kuce prodas??????????
  • Bejli hadži

    26.09.2011 18:58
    Ne znam ja ko se kome tu udvara, da li Azerbejdžan Novom Sadu, momak devojci ili Bubnjević Azerbejdžancima, ali nisu mi ubedljivi po pitanju luke. Priča Bubnjević da luka nije na prodaju, ali se plašim da ne padne na "šarm" azerbejdžanaca, pa da im ipak pokloni novosadsku luku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti