"Obraz" najavljuje noćne straže u Temerinu

Klerofašistička organizacija "Obraz" najavljuje da će njihovi članovi za vikend patrolirati ulicama Temerina, kao odgovor na međunacionalni incident od pre dve nedelje.
Klerofašistička organizacija "Obraz" najavljuje da će njihovi članovi za vikend patrolirati ulicama Temerina, kao odgovor na međunacionalni incident od pre dve nedelje.

Kako saopštavaju iz "Obraza", patrole predstavljaju čin građanskog samoorganizovanja koje je po zakonu dozvoljeno. Sa njima se ne slaže prvi čovek temerinske opštine Andraš Gustonj i napominje da očekuje da policija zabrani potencijalno nasilni skup ekstremista jer se tenzije u Temerinu moraju rešavati mirnim putem i dijalogom dve nacionalne zajednice.On naglašava da je Temerin višenacionalna zajednica koja je često bila poligon za političke poene na uštrb istititog stanja.

"Sve se to ne dešava slučajno jer ne treba zaboraviti ni to da će za nekoliko meseci u Srbiji biti izbori"

Temerinskoj policiji od "Obraza" još nisu stigli zahtevi za dozvolu za održavanje protestnog skupa i noćnih patrola, pa je još uvek pitanje da li će straže biti odobrene.

Inače, dogovor o patroliranju najverovatnije je pao na srpskoj sekciji međunarodnog neonacističkog portala "Stormfront", gde su članovi predložili ovaj vid protesta zbog prebijanja petorice maloletnika srpske nacionalnosti u noći između 10. i 11. septembra.

"Ne koristiti incident u predizborne svrhe"

Saveti za bezbednost i međunacionalne odnose opštine Temerin, kao i Opštinsko veće tog grada danas su na zajedničkoj sednici najoštrije osudili incident. Gradonačelnik Temerina Andraš Gustonj rekao je da su ta tri tela pozvala javnost i političke partije da se takvi incidenti ne zloupotrebljavaju u predizborne svrhe kako ne bi došlo do porasta međuetničke napetosti u opštini Temerin. On je dodao da se, nakon što su policija i tužilaštvo uradili svoj posao, sada isto to očekuje i od suda. Prema njegovim rečima, u toj opštini biće pojačan nadzor radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i kontrola da li se maloletnicima u kafićima prodaje alkohol. Gustonj je kazao da su pripadnici pokreta "Obraz" tražili da prisustvuju današnjoj sednici, ali da im on nije dozvolio.

U noći između 10. i 11. septembra, oko 3 ujutru u Ulici Narodnog fronta u Temerinu ispred lokala "M1" napadnuto je petoro maloletnika starih između 15 i 16 godina, kada je grupa od dvadesetak učesnika žurke, koju je organizovao Pokret "64 županije", nasrnula na srpske dečake i izudarala ih metalnim šipkama.

Incidente su kasnije osudili Šandor Egereši i Bojan Pajtić.

Komentari 102

  • 08.02.2012 13:18
    @viteze noci
    Sto se tako nazivas? Zar ti mrak odgovara, sto ne delas na svetlu da te svi vide, herojcino balava?

    "1."Obraz" nije klerofasisticka organizacija i za ovakvu vrstu klevete bi mogli da vas tuze."

    Evo, tuzi me. Ja cu ti malo pojasniti o cemu se radi, jer se ti pravis glup.Obraz jeste fasisticka organizacija.Mozes uporediti gornju fotku sa ovim stranicama.A valjda prepoznajes nacisticka obelezja.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057649/Nazi-saluting-nationalists-Take-Russia-march-Moscow-Muslim-migrants.html

    http://4freedoms.ning.com/group/uk/forum/topics/nazis-extremists-flotsam-edl-and-4f?commentId=3766518%3AComment%3A92187&grou

    2."Obraz" nije najavio nocne patrole na svom zvanicnom sajtu, vec je screenshot koji ste postavili na ovoj vesti sa sajta Stormfront, a oni nemaju nikakve veze sa "Obrazom""

    Svi ste vi isti. "Patriote" i "anti-fasisti".Problem je sto vas ideologija, simboli i vese akcije odaju.
    Fasisticki sljam. Necete proci.
  • nnn

    29.09.2011 06:45
    Fizicki rad oslobadja !!! Znaci, napred u rudnike i njive, tamo ima za sve mesta i to na celu sa gustonjijima, miskolcijima, krsticima, tadicima, dacicima, egeresijima, pajticima, corbama. Motike u ruke i imamo posla, da obradimo 800000 hektara obradive zemlje u Vojvodini i da se spremimo za nastupajucu glad, jer sa zutom, crvenom i zelenom kugom nam je samo smrt izvesna. Sta madjarima vredi sovinizam i srbima nacionalizam, kad ce se uskoro udaviti u govnima koja plivaju i izlaze iz septickih jama u Temerinu. Mozda cekaju tender da prefarbaju cevi za kanalizaciju zutom bojom, verovatno se lakse sere. Politicari pricaju prazne price, uzivajte u onome sto su zamesili. Nema nama spasa dok nam ovi sto sada zasedaju za uvodjenje policijskog casa vladaju i drkeljisu.
  • sale novosadjanin

    28.09.2011 07:51
    @Knight of Night
    kao sto sam puno puta rekao-osudjujem svaki vid nasilja !
    a svu ovu maloletnicku bagru treba u zatvor.
    bez obzira na nacionalnost !
    bagra nema nacionalnost !!!!1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti