Nema više plaćanja video-nadzora

Novosađani više neće morati da plaćaju trideset dinara mesečno za održavanje sistema za video-nadzor, odlučila je Skupština grada.      
Novosađani više neće morati da plaćaju trideset dinara mesečno za održavanje sistema za video-nadzor, odlučila je Skupština grada.

Ova odluka usledila je nakon što je Ustavni sud pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti prethodne odluke, prema kojoj Novosađani preko računa objedinjene naplate plaćaju i za održavanje sistema video nadzora. Ustavni sud je u junu ocenio dа se osnovаno postаvljа pitаnje sаglаsnosti osporenih odredаbа sа Ustаvom i zаkonom.

Prema novoj odluci, 30 dinara mesečno će se plaćati dobrovoljno. Načelnica Gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš, objasnila je da je Ustavni sud ponudio gradu da izmeni odluku i uskladi je sa zakonskom regulativom. Ona kaže da građani koji ne žele da plaćaju ovu taksu moraju da se pojave na šalteru Informatike i traže da im se taksa skine sa računa. Zasad, nije poznato da li će i na koji način Novosađanima biti refundirana sredstva koja su do sada uložili u održavanje video-nadzora.

Član Gradskog veća zadužen za finansije, Živko Makarić, nije želeo da odgovori na pitanje od kojih će se sredstava finansirati video nadzor, jer  to "nije u njegovoj nadležnosti", a članica zadužena za komunalne poslove, Gordana Pušić, nije prisutna na zasedanju.

Novosadska skupština izabrala je Nemanju Starovića za člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje. Starović je na tom mestu zamenio stranačkog kolegu iz SPO-a, Milana Đukića, koji je podneo ostavku na tu funkciju i ostao poslanik u pokrajinskom parlamentu. Novi odbornik SPO-a u Skupštini grada je Saša Novaković, a šefica odborničke grupe je postala Branka Bežanov.

Skupština grada je usvojila i odluku prema kojoj se taksistima omogućuje da nabave vozila sa euro 3 standardom tek od 2013. godine.

  • Ja

    06.10.2011 13:47
    Srbija
    Lopovska zemlja kakav Milosevic bio segrt za ovu demokratsku bagru.Opet ce biti bombardovanja nema druge pa ceo svet nas zbog ovakvih stvari mrzi.
  • @Kolega

    29.09.2011 05:52
    inicijativa 2
    Sad kad bi se nasla jos dva ili vise kolega da pokrenu i ostale marifetluke koje se vide na uplatnicama za komunalne usluge, za nacin kako kamate obracunavaju, na presude koje se donose po automatizmu a da se nezadovoljna stranka ne saslusa, na prinudnu naplatu kojom prete i sta sve tu nema onda bi se mozda i krenulo ka uredjenim odnosima.
    Vasim kolegama veliko hvala. Ne zbog 30 dinara nego zbog profesije koju stite i na ovakakv nacin.
  • kakve bre kamere

    24.09.2011 11:13
    @ Arcibald Rajs
    Mojne te patetike "mislite na decu, bezbednost i sl."... Nikad vise kamera a nikad manje resenih slucajeva. Policija sedi, jede, pije i resava samo one slucajeve gde se kristalno jasno vide pocinioci (ako isti nisu njihovi ili sinovi politicara i biznismena, u tim slucajevima snimak se zagubi). Tako i moja baba moze da bude inspektor, sto onda da placamo stotine inspektora/hiljade policajaca?
    Takodje, po svetu je dokazano da je ucinak kamera nikakav, cak ni onih saobracajnih, cak u nekim zemljama (UK npr.) i da je policija falsifikovala statistike (da kamere doprinose bezbednosti) kako bi odredjenim pogodnim obezbedili novac tj. nove ugovore za nabavku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti