Za Dečiju bolnicu 5 inkubatora

Dečija bolnica u Novom Sadu danas je dobila 5 inkubatora.

Dečija bolnica u Novom Sadu danas je dobila 5 inkubatora.

Kako kaže direktor bolnice, dr Georgios Konstantinidis, ovoj ustanovi je potrebno još 20 inkubatora, dok je optimum 10.

"U Vojvodini se godišnje rodi oko 800 životno ugroženih beba, a oko 300 budu smeštene na intenzivnoj nezi i terapiji, od kojih se oko 150 leči na našem Institutu", rekao je Konstantinidis i rekao da borba za takve pacijente mora biti od prioritetnog značaja za svako društvo.

Ovih 5 inkubatora je u akciji Fonda B92 "Bitka za bebe" kupila "Victoria Group" iz Novog Sada. Direktorka marketinga "Victoria Group", Natalija Kurjak, kaže da je za ovu donaciju uplaćeno 50.000 evra. Nakon danas dobijenih pet inkubatora, iz Fonda B92 je najavljeno da će uskoro biti isporučeno još pet.

  • Dr

    24.09.2011 15:38
    !!
    Vid' Đorđa na intenzivoj, posle duže vremena! Da se malo podseti...:-)
  • Ksenija

    23.09.2011 20:31
    egoisticki marketing
    Svesrdno podrzavam ovu akciju. Ne pamatim da je u skorije vreme organizovano nesto tako humano i dirljivo, fenomenalna ideja - akcija...ali bas ne razumem zasto je i ovom ulicom morao da prodje dr Bojan Pajtic????
  • GINEVRI

    23.09.2011 15:23
    kadar????
    Zaposleni na ovom odeljenju nisu iskoristili godisnji odmor ni za 2010.god. Obim posla se svakodnevno povecava,aparatura pristize ali ne i zdravstveni kadar koji prvenstveno brine o tim malim pacjentima.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti