Predsednica Skupštine Novog Sada posetila ruski grad pobratim

Predsednica Skupštine Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je Nižnji Novgorod u Rusiji, gradu pobratimu Novog Sada.

Povod je bila proslava Dana grada i 801 godine postojanja.

Predsednica lokalnog parlamenta prisustvovala je obeležavanju ovog jubileja, tokom kojeg je gradonačelnik Nižnjeg Novgoroda Jurij Šalabajev primio inostrane delegacije i goste grada u Kremlju.

"Tokom duge istorije, Nižnji Novgorod bio je centar srednjovekovnih vladara, bio je veliki politički centar, značajan trgovački i industrijski centar, a u savremenom dobu postao je i jedan od najznačajnijih centar IT industrije Rusije. Veza Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda ne ogleda se samo u sličnostima koje naši gradovi ostvaruju u svojim zemljama, poput toga da su veliki privredni, industrijski, adminstrativni, obrazovni i kulturni centri, nego u iskrenom prijateljstvu dva naroda, koje se razvijalo tokom istorije, a jačalo kroz kulturu i duhovnost", navela je Marinković Radomirović.
 
Ona je dodala da je Novi Sad grad koji je godinama sticao i gradio poznanstva na raznim stranama sveta i sa gradovima svih meridijana, te gradonačelniku Nižnjeg Novgoroda prenela pozdrave i čestitke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, uz želje za nastavak prijateljstvo dva grada zasnovano na uzajamnom poštovanju, razumevanju i uvažavanju.
  • max

    20.08.2022 14:20
    KAO SA PINKA
    Vidi se da imamo ovakvih teatralnih persona, koje dominiraju svojim neukusom u odevanju koje više liči na klovna iz cirkusa, nego na predstavnika sa ozbiljnom funkcijom. Nisu je naučili ni kod kuće šta je pristojno, a šta je kič i neukus. Takva je većina, nažalost, danas na vlasti jer su im to jedine kvalifikacije u SNS.
  • Violeta iz Perta

    20.08.2022 13:58
    Za predsednicu AKADEMCA...
    Gledajući sednice kojima ona predsedava, imam utisak da je jedva savladala srpski jezik i pismo, o artikulaciji ne bih, jer takvu još nisam imao prilike da čuje, pa me živo zanima da li zna da bekne nešto na nekom stranom jeziku, mogu zamisliti njen engleski jezik, ukoliko zna bar neku reč da izgovori pravilno. Sela je u stolicu predsednice bez ikakve kvalifikacije, samo političke.
  • Neb

    20.08.2022 12:10
    Ovo je skandal, još jedan dokaz da će uraditi sve da unište Novi Sad, kome ova i šta pokazuje, dokazuje ? I ko je ona uopšte da u ime novosadjana čini ovoliku štetu?

    Zašto šapić nije otišao u Rusiju? Zašto prestonica kulture da prednjači u saradnji sa agresorom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti