Raspisan javni poziv za samozapošljavanje: Nezaposlenim Novosađanima i do pola miliona dinara

Grad Novi Sad raspisao je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini, a za ovu meru obezbeđeno je 47,3 miliona dinara.
Raspisan javni poziv za samozapošljavanje: Nezaposlenim Novosađanima i do pola miliona dinara
Foto: Pixabay

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu kako bi pokrenuli neki oblik preduzetništva ili da osnuju privredno društvo ukoliko će u njemu zasnovati radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 500.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 500.000 dinara.
 
Obrazac zahteva sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje i obrazac izjave mogu se preuzeti na sajtu Grada Novog Sada i sajtu Gradske uprave za privredu ili u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110a.
 
Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu putem pošte, u zatvorenoj koverti na adresu ili lično u pomenutoj Upravi.
 
Javni poziv je otvoren do 16. septembra 2022. godine, a sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu putem telefona na brojeve 021/452-414 i 021/6614-085.
  • Realista

    24.08.2022 16:51
    cirkus "Novi Sad"
    Zabava za naivne i dokone. Vrlo transparentan konkurs...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".