Karlovci postaju grad

Zbog svog velikog istorijskog značaja, Sremski Karlovci na proleće bi trebalo da postanu najmanji grad u Srbiji.

Zbog svog velikog istorijskog značaja, Sremski Karlovci na proleće bi trebalo da postanu najmanji grad u Srbiji. Vojvođansko mestašce na obroncima Fruške gore bi dobijanjem novih ovlašćenja postalo prva opština u Srbiji sa statusom grada koja ima manje od 100.000 stanovnika.

Kako navode u opštini Sremski Karlovci, inicijativa za dobijanje statusa grada je pokrenuta kako bi lokalna samouprava imala više sredstava na raspolaganju, jer kažu da sa postojećim prihodima ne mogu na pravi način da brinu o mnogobrojnim kulturnim dobrima. Kako za Blic kaže predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović, njihov zahtev ne treba shvatiti kao sukob sa Novim Sadom.

Prema njegovim rečima, veliki deo turističke ponude Novog Sada čine objekti u Sremu, a sa druge strane, najveći broj Karlovčana radi u Novom Sadu, tako da je veza dve opštine neraskidiva. Ukoliko uspeju, stanovnici ovog mesta sa 10.000 stanovnika dobiće i svoje patrole komunalne policije i druga ovlašćenja koja omogućava status grada.

  • Shin Sekai

    27.09.2011 12:40
    @Anonimus
    Druze, jel bitno ko ce od naroda da krade pare? Parking servis je jedno od najvecih zla ovog grada. Jel nam treba jos jedan? Mislim, pare ce se krasti svejedno i ako Karlovci dobiju svoj parking servis, mislim da ce biti jos gore, jer ce lokalni lopovi hteti da izvuku sto vise para mogu, pa ce biti naplate na jos vise mesta i po eventualno vecim tarifama. Karlovci i trebaju biti grad, ali se zbog Parking servisa ne treba radovati ...

    @Dragan Opstina Sombor ima preko 100.000 stanovnika.
  • 27.09.2011 08:32
    A hoće sad imati i svoj "Parking servis" ili će opet sve pare od parkinga da završe u drugom gradu, tj, Novom Sadu?
  • BB

    27.09.2011 06:53
    A Pezos?!
    Kad ce Petrovaradin da dobije status Opstine, al u praxi. To sto stoji na papiru je smesno jel i dalje sve pare odlaze u grad.

    No prica se da gradonacelnik Sr.Karlovaca vec sprema svog sina da preuzme njegovu funkciju. Demokrate!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti