Taksisti očekuju ispunjenje zahteva

Predstavnici udruženja taksista "Sitans" očekuju da gradske vlasti u petak prihvate njihov zahtev o određivanju ekonomske cene taksi prevoza.
Predstavnici udruženja taksista "Sitans" očekuju da gradske vlasti u petak prihvate njihov zahtev o određivanju ekonomske cene taksi prevoza. Kako za 021 kaže predsednik ovog udruženja Milan Paunović, sastanak sa gradskim ministrom za finansije Živkom Makarićem je bio konstruktivan, ali se o tačnoj visini cene starta i pređenog kilometra nije raspravljalo.

"Mi očekujemo da će u petak odluka biti donešena, i da će Grad odrediti cenu sa kojom ćemo moći da radimo osam sati dnevno kao sav normalan svet. To je njihova zakonska obaveza, jer sa postojećom cenom mi moramo da radimo preko 12 sati na dan kako bismo kući odneli prosečnu platu", kaže Paunović.

Nezadovoljni taksisti povukli su se sa protesta ispred Banovine i u ulici Modene, a njihov kolega koji je uhapšen, pušten je iz pritvora. Ovih dana nije najavljeno protestno okupljanje, a o daljim koracima će odlučiti kada čuju mišljenje gradskih otaca. Gradonačelnik Igor Pavličić je ranije izjavio kako cene taksi prevoza neće biti korigovane, jer predložene cene premašuju granicu platežne moći Novosađana. (M.S.)

  • Još jedan taxista

    28.09.2011 08:52
    Minimalna cena voznje
    Niko neće da sluša. Sve što treba uraditi je da se poveća cena minimalne vožnje na 150 din. Ostalo ništa ne menjati. Na ovaj način neće biti ugroženi građani koji se voze sa jednog kraja grada na drugi, a oni koji se voze od ćoška do ćoška neka plate malo veću cenu.
  • www

    28.09.2011 08:15
    Ponekad mi komentar ne prođe moderaciju, pa pomislim da sam napisao nešto neprilično. Ali, onda se iznenadim kad vidim da prolaze ovako krajnje prostački i primitivni komentari kao što je napislo biće potpisano sa "Ja". Da li vaš moderator uopšte nešto radi?
  • ja

    27.09.2011 20:53
    za neupucene
    marvo jedna najobicnija,neznate ni gde ste suplji a ne da dajete sebi za pravo da komentarisete nesto o cemu nista nemate pojma.kad grad propise cene svi moraju voziti po istim cenama a vi i dalje nastavite da se vozite u trulim krsevima sa istim takvim vozacima.uzivajte jedni u druguma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti