Kanal 9 dobio presudu protiv SBB-a

Privredni sud u Novom Sadu doneo je Rešenje po kojem je SBB dužan da odmah nastavi sa emitovanjem programa televizije Kanal 9.
Privredni sud u Novom Sadu doneo je Rešenje po kojem je SBB dužan da odmah nastavi sa emitovanjem programa televizije Kanal 9.

U obrazloženju odluke navodi se da distributer po Zakonu ne sme da odbije da distribuira nečije javno glasilo bez opravdanog komercijalnog razloga, kao ni da za distribuciju javnog glasila postavlja uslove koji su suprotni tržišnim principima. Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović kaže za Radio 021 da je niko iz SBB-a nije kontaktirao, ali očekuje primenu rešenja Suda u najkraćem mogućem roku.

"Juče smo dobili rešenje Suda i u toj odluci piše da je SBB obavezan da odmah nastavi sa distribucijom. Za sada nema nikakvih reakcija, ali mi očekujemo da će na osnovu tog rešenja Kanal 9 vrlo brzo ponovo biti dostupan svim građanima Novog Sada", navela je Pavlovićeva.

Podsećamo, SBB je 5. jula isključio iz svoje ponude Kanal 9, uz obrazloženje da su ograničeni kapaciteti analogne kablovske televizijske ponude. Program te medijske kuće od tada mogu da gledaju samo građani koji su priključeni na KDS. (D.B)

  • JA

    30.09.2011 23:48
    ...
    NAČELA JAVNOG INFORMISAWA
    Sloboda javnog informisawa
    član 2.
    Javno informisawe je slobodno i u interesu javnosti. Javno informisawe ne podleže cenzuri.
    Niko ne sme, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisawa, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja, zloupotrebom prava, uticaja ili kontrole nad sredstvima za štampanje i distribuciju javnih glasila ili nad uređajima za emitovawe i radiofrekvencijama, kao ni bilo kojim drugim načinom podesnim da ograniči slobodan protok ideja, informacija i mišljenja.
    Niko ne sme da vrši bilo kakav fizički ili drugi pritisak na javno glasilo i njegovo osoblje, kao ni uticaj podesan da ih omete u obavljanju posla. O povredama slobode javnog informisawa odlučuje sud, po hitnom postupku.
    *** Ako TV Kanal 9 plaća državi sve dažbine, ima dozvolu za rad uz to ne naplaćuje od gledalaca ni dinar - odakle onda pravo bilo kome (monopolisti koji i nije iz Srbije) da uskraćuje emitovanje ? *** O ukusima se ne raspravlja - kaže naš narod - kome god se ne dopada program bilo koje televizije - slobodno može da prebaci kanal i gleda ono što mu se dopada - u tome i jeste poenta: MOGUĆNOST IZBORA. Moj lični izbor nije 50 stranih kanala.
  • Saša

    30.09.2011 17:33
    extra
    Pozdrav za odluku suda i za najlepšu i sexi voditeljku kanala 9 Jasnu Trifunović! Beležnica!
  • Svitac

    30.09.2011 09:32
    Bravo!
    Bravo za K9, jedna od retkih lokalnih televizija koja ima sta da ponudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti