FOTO: Počeo "Lorist"

Jesenja sezona na Novosadskom sajmu počela je danas otvaranjem sajmova lova, ribolova i sporta "Lorist" i Sajma turizma.

Jesenja sezona na Novosadskom sajmu počela je danas otvaranjem sajmova lova, ribolova i sporta "Lorist" i Sajma turizma. Dan kasnije, u četvrtak, 29. septembra, počinje Sajam konjarstva "Horsvil".

Ovogodišnje sajmove otvorio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir Vanja Grbić, koji je tom prilikom izjavio da je u životu teško stići do vrha i izgraditi brend, ali je to uspelo sajmovima "Lorist", koji su postali brend po kome su Novi Sad, Vojvodina i Srbiji prepoznatljivi, ne samo u regionu, već i u Evropi i svetu.

Nastup na ovogodišnjim sajamskim priredbama potvrdilo je više od 400 izlagača koji će na svojim štandovima i kroz učešće u kongresnim aktivnostima predstaviti posetiocima svetske brendove lovačke i ribolovačke opreme, atraktivne turističke destinacije sa akcentom na ponudu gradova u Srbiji i region, oblasti hortikulture, ekologije i sporta.

Poseban segment Sajma turizma predstavlja projekat "Bogatstvo različitosti" u sklopu kojeg nastupaju predstavnici nekoliko vojvođanskih sela prezentujući autentičnost Pokrajine kroz bogatstvo kultura, običaja, gastronomije, folklora i muzike naroda koji žive u Vojvodini.

Sajam konjarstva "Horsvil" počeće u četvrtak, 29. septembra, svečanim defileom fijakera i konjanika kroz Novi Sad. U defileu, koji u 16 časova kreće sa Novosadskog sajma prema centru grada, učestvovaće konjanici i najlepše zaprege, učesnici ovogodišnje priredbe.

Radno vreme sajmova je od 10 do 19 sati. Ulaznice koštaju 300 dinara za odrasle i 200 dinara za decu do 12 godina, penzionere i organizovane đačke i studentske  posete.

  • novosađanin

    29.09.2011 16:03
    karte
    Nekada su te manifestacije bile posećene, zaposlenost veća, standard bolji, išao si da kupiš pribor za pecanje kvalitet samo da poželiš. A sada pribor skup, dozvola za pecanje skupa, benzin skup a ribe nema jer majstori pokupili mrežama. Ulaz nepotrebno skup nema kao u Beogradu porodične posete sajmu. A da, zaboravio sam i ove majstore iz parking servisa i njima treba nešto udeliti 250 din. Pamet uglavu i u svoj novčanik. Potrošite ih na svoje najdraže. Ovi na sajmu ionako imaju dobre plate.
  • Vladimir Detelinara

    28.09.2011 22:30
    Stvarno...
    Ne bacajte 300 dinara.
    Sajam je očajan. Možda se lovci malo obraduju ali ostali nemaju šta da vide. Turizam? Šta? Hortikultura? Molim? Hale su poluprazne. Sad sam bio i teško da ću opet doći. Toplo preporučujem da 300 dinara pametnije potrošite. Obradujte najmilije nekim lepim poklonom, na primer.
  • Lala

    28.09.2011 19:22
    vegan
    ti lepo prijatelju otidi na rimske sanceve, imas na institutu puno zelemisa..pa lepo izvoli pasi do mile volje..zivotinje treba da sluze coveku a ne covek zivotinji..ajd vozdra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti