VIDEO: Kamion izlivao beton u šumu na Šodrošu, aktivisti tvrde da inspekcija nije reagovala

Kamperi Šodroš Survivor kampa snimili su prizor kamiona koji mikserom za beton prekoputa Brodogradilišta na Šodrošu izliva višak betona u šumu zaštićenih belih i crnih topola.
VIDEO: Kamion izlivao beton u šumu na Šodrošu, aktivisti tvrde da inspekcija nije reagovala
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Kako saopštavaju, to je urađeno u delu gde se pre tri meseca dogodila nezakonita seča nakon koje je i formiran kamp.

Aktivisti navode da su odmah pozvali komunalnu inspekciju, ali da su oni odbili da izađu na teren.

Kamperi navode da je reč o kamionu firme "Karin komerc".
 
Podsećaju da je reč o firmi koja je odavno poznata po raznim prestupima u oblasti zaštite životne sredine, kao što su seča šume, skraćivanje veterničkog rukavca i oštećenje nasipa u Futogu. 
 
 
"Da li se na ovaj način čuva novosadsko priobalje ili je počela betonizacija i priprema za realizaciju projekta Novi Sad na vodi", pitaju aktivisti.
 
Pozivaju nadležne institucije da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a građanke i građane da brane javni inters.
  • Dušan

    15.09.2022 12:14
    Ta ista doticna firma unistava i put na vencu, idu po zabrani partizanskim putem, ostavljaju sljunak i pesak po putu, dovode vozace u problem jer na nekim krivinama ima dosta kamencica, i pritom unistavaju lepo napravljen put.. Bitno da znaju da naplate voznju vikendom po fruskoj gori, a da ociste i da malo osisaju rastinje na nekim delovima, viri na putu, to nista..? Neki ocigledno rade sta hoce, dok mi obicni placamo sve to.
  • Lazar

    14.09.2022 16:19
    Kamioni gradjevinskih firmi zatrpali saobracajnice peskom,niti jedan nema obaveznu ciradu za pokrivanje takvog tereta. Grad se davi u prasini.
  • Zivorad

    13.09.2022 16:17
    To je bas mala kolicina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".