Od utorka izložba radova superstara dizajna

Retrospektivna izložba grafičkog dizajnera Mirka Ilića, koja obuhvata stripove, ilustracije, dizajn i multimedijalne radove nastale u protekle tri i po decenije otvara se 25. oktobra u 19h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u organizaciji "Hammer produkcije".
Retrospektivna izložba grafičkog dizajnera Mirka Ilića, koja obuhvata stripove, ilustracije, dizajn i multimedijalne radove nastale u protekle tri i po decenije otvara se 25. oktobra u 19h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u organizaciji "Hammer produkcije". Idejno je koncipirana tako da apostrofira Ilićev socijalni angažman.

Izložba pod nazivom "Mirnodopski radovi" predstavlja pregled celokupnog opusa tog autora koji je početkom 80-ih godina pokrenuo novi talas zanimanja javnosti za strip i snažno označio prodor dizajna na ovdašnje područje. Ujedno će Ilić održati radionicu studentima Novosadskog univerziteta.

Mirko Ilić je rođen 1956. u Bijeljini, a karijeru je počeo 1975. godine kao autor stripova u zagrebačkoj grupi Novi kvadrat, kada počinje da objavljuje i ilustracije u "Studentskom listu", "Poletu", "Pitanjima", "Startu" i "Danasu". Posle samo nedelju dana od dolaska u Njujork 1986, dobija da radi naslovnu stranu magazina "Tajm" (Time). Mesto art direktora Tajma bio mu je prvi stalni posao, a potom je radio i kao art direktor "Njujork tajmsa" (New York Times).

Ilić već godinama živi i radi u Njujorku, gde je vlasnik Mirko Ilić Corp, studija za grafički dizajn, 3-D i kompjutersku grafiku i filmske špice. Među njegovim klijentima su i Washington Post, Wall Street Yournal, Sony Music, Nike, Warner Bross... Trenutno predaje dizajn i ilustraciju postdiplomcima na "Cooper Union" i "School of Visual Arts" u Njujorku. Ilićevi radovi su društveno odgovorni, politički angažovani i govore jezikom koji razume ceo svet, a deo su i stalnih muzejskih postavki.

Izložba u MSUV će biti otvorena do 15. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti