VIDEO: Naziv Újvidék se ponovo vidi

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine očistili su saobraćajni znak na izlazu iz Novog Sada, na kom su nepoznati počinioci crnim auto-lakom preškrabali naziv grada na mađarskom jeziku.

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine očistili su saobraćajni znak na izlazu iz Novog Sada, na kom su nepoznati počinioci crnim auto-lakom preškrabali naziv grada na mađarskom jeziku.

Predsednik Gradskog odbora ove stranke Radovan Latinović naveo je da je Vojvodina multikulturna regija u kojoj zaštita različitosti mora biti prioritet.

On je apelovao na policiju da pronađe osobe odgovorne za precrtavanje naziva "Újvidék" i istakao neophodnost da se razotkriju njihovi pravi motivi.

  • Vaskez NS

    30.09.2011 18:39
    Janko, prati čas pažljivije - taj komentar se nije odnosio na mene jer ja to nisam rekao. Iskreno, baš me briga ko je oklen došao jer svi verovatno vodimo poreklo od istog pretka - ameba. A zna se oklen one dolaze :-D
  • 30.09.2011 14:58
    @Vaskez NS
    aoj vaskez ns egzoticnog serbendskog imena: "Auu prijatelju,em si paljevina em nemaš pojma,a još i deliš jedinice :)
    Ugro-fini su narod koji je došao sa Urala i razdvojio se na Ugre....."
  • @janko - atila i huni @mare

    30.09.2011 08:38
    jankec opet lupaš svašta. zatvori leba ti tu skraćenu istoriju madjarskog naroda koju je horti pisao....pročitaj malo dela konstantina porfirogeneta, npr. delo "de administrando imperio". ako ne znaš nešto, onda sedi i ćuti - jedan!

    mare-ne da nisi psiholog, nego vidim da si planinar čim pominješ frušku goru. a ako je tako penji se po njoj a sidji sa mog .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti