Velika etnička distanca u Temerinu

Bezbednost u Vojvodini nije ugrožena ali se incidenti, poput onih u Temerinu, moraju sprečavati opštom akcijom u društvu kako ne bi bili ugroženi međunacionalni odnosi, zaključili su učesnici zajedničke sednice odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost i za međunacionalne odnose.

Bezbednost u Vojvodini nije ugrožena ali se incidenti, poput onih u Temerinu, moraju sprečavati opštom akcijom u društvu kako ne bi bili ugroženi međunacionalni odnosi, zaključili su učesnici zajedničke sednice odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost i za međunacionalne odnose.

Predsednik pokrajinske skupštine Šandor Egereši upozorio je da je situacija ozbiljna i da bi trebalo maksimalno odgovorno delovati. On je najavio da će sledeća sednica Pokrajinskog saveta za bezbednost najverovatnije biti održana u Temerinu idućeg meseca, o čemu će razgovarati sutra u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Deca mađarske i srpske nacionalnosti već 15 godina idu u potpuno dve odvojene osnovne škole u Temerinu, što izuzetno povećava etničku distancu u tom mestu, izjavila je vojvođanska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih. Ona je najavila da će predstavnici kancelarije ombudsmana posetiti škole u Temerinu, razgovarati sa decom i roditeljima i pokušati da kroz proces medijacije pomire zavađene strane. Apelovala je na medije da se uzdržavaju od kvalifikacija krivičnih dela koja se dešavaju u Temerinu.

Vd načelnika novosadske policije Stevan Krstić rekao je da je činjenica da su građani Temerina uznemireni incidentima i podsetio da je policija uvela pojačanu kontrolu u toj opštini. Krstić je ocenio da su incidenti pogodno tlo za ekstremističke organizacije poput Omladinskog pokreta 64 županije i pokreta Obraz. Kako je dodao, policija neće dozvoliti Obrazu da organizuje patrole u Temerinu, jer niko sem policije ne sme da patrolira ulicama.

  • Забринути грађанин

    20.10.2011 00:11
    једно питање..
    "Krstić je ocenio da su incidenti pogodno tlo za ekstremističke organizacije poput Omladinskog pokreta 64 županije i pokreta Obraz. Kako je dodao, policija neće dozvoliti Obrazu da organizuje patrole u Temerinu, jer niko sem policije ne sme da patrolira ulicama"

    А оће моћи жупанија 64?
  • 06.10.2011 08:52
    Radila sam u Temerinu.
    Rasplakala sam se sad...
  • Beli

    29.09.2011 23:47
    U pravu je Ivan - medije stop
    Devedesetih sam kao momak dosta izlazio u Temerin i tada je bilo puno incidenata, mogu da potvrdim da su Srbi(pre svega bosanci) izazivali 99% tuča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti