Mali akcionari tuže direktora "Agrohema"

Mali akcionari "Agrohema" podneće Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv direktora i predsednika Upravnog odbora AD "Agrohem" Dušana Grahovca i Stevana Đilasa.  
Mali akcionari "Agrohema" podneće Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv direktora i predsednika Upravnog odbora AD "Agrohem" Dušana Grahovca i Stevana Đilasa. U krivičnoj prijavi navodi se da su Grahovac i Đilas, donošenjem štetnih odluka, oštetili manjinske akcionare za 3 miliona evra.

 

Sa druge strane, oni koji zastupaju interese većinskog vlasnika smatraju da dogovor svih interesnih strana nije bio moguć zbog ucenjivačkog stava dela malih akcionara. Kako za 021 kaže predstavnik firme "SMM metali i minerali" Vladimir Veljković, bivši zaposleni su spor izgubili na sudu.

"Manjinski akcionari su svoje nezadovoljstvo oko raspolaganja imovinom izrazili pred nadležnim sudom i taj spor su pravosnažno izgubili. Pošto su izgubili spor, oni sada tvrde da pravosudni sistem ne funkcioniše i da su vlasti korumpirane i služe se zloupotrebom medija kako bi ostvarili svoje ciljeve", kaže Veljković.

Bivši zaposleni smatraju da su Grahovac i Đilas raspolaganjem imovine doveli ovo novosadsko preduzeće i do stečaja. (M.S.)

  • Karanovic

    07.08.2022 16:08
    Akcije
    Mene zanima sta je sada sa ljudima koji nisu prodali svoje akcije, hoce li se boriti da od toga nesto izvuki, moj otac je tu radio 38god ostavio ledja svoja u Agrohemu otrovima itd dobiti nesto od svojih akcija
  • zvrle

    19.10.2011 20:19
    radnik
    tacku na pljacku. poceti ciscenje ali od repa kako bog zapoveda.oteto je prokleto.
  • zvrle

    19.10.2011 20:07
    bivsi radnik
    nazalost svih nas u ovoj banana drzavi od agrohema je pocela ova privatizaciona pljacka nisam vise akcionar a jako bih voleo da jesam i pomognem svojim kolegama u borbi za pravdu. spora je ali dostizna. mislim da je generalno problem u dugo godisnjem precutavanju prljavih rabota pojedinaca i nase ne reagovanje na takve pojave njihova mreza se rasplela i u njoj smo svi upetljani .vreme je zageneralku bez postede ko je ko i ko je ciji.sta se ceka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti